Fantastiske PC-spill på E3

Los Angeles (DinSide Data): Selv om konsollene får mye oppmerksomhet for tiden, er PC-spillene på ingen måte døde. Tvert i mot. Her er noen titler som fanget vår oppmerksomhet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Som vanlig er det hundrevis av PC-spill på utstilling på E3-messen, og det er vanskelig å skille ut de som virkelig er verdt å se på. Vi klarte i alle fall å finne noen som imponerte.

Vi var kanskje litt skeptiske når Aimar i Electronic Arts Norge dro undertegnede inn på en begrenset pressevisning av det nye krigsspillet Medal of Honor. Men etter å ha sett spillet i levende live, ble vi frelst. Det er rett og slett utrolig hva utviklerne har fått til med Quake III-motoren. Da de første scenene rullet inn på skjermen, var vi i tvil om det var datagenererte bilder, eller om vi så et klipp fra Saving Private Ryan. Spillet tar utgangspunkt i D-dagen og det allierte angrepet på Europa, og selv om vi ikke fikk vite så mye om strukturen i det, er vi sikre på at her snakker vi om et av årets store actionspill, som attpå til er meget historisk korrekt.

Gode oppfølgere

Fantastiske PC-spill på E3

Sannsynligheten er alltid stor for at et populært spill vil få en oppfølger. Vi så mange slike på E3, og flere av dem er nok verdt å vente på. Blant disse er Soldier of Fortune 2, som er en stor forbedring i forhold til originalen. Spesielt grafikken, takket være Quake III-teknologien, er nå mye bedre enn før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi tok også en prat med en av utviklerne til Aliens vs Predator 2, og han kunne fortelle oss at det nye spillet vil fokusere mer på en sammenhengende bakgrunnshistorie, og kommer til å utdype interaksjonen mellom de tre rasene – menneskene, Aliens og Predatorene.

Soldier of Fortune 2
Soldier of Fortune 2 Vis mer

Return to Castle Wolfenstein fikk også mye fortjent oppmerksomhet, i år som i fjor. Spillet nærmer seg med stormskritt, og vi så hvordan vår helt tar seg av ikke bare nazister, men også horder av vanvittige monstre.

Duke Nukem Forever dukket utrolig nok opp på messen, dessverre bare i form av et videoklipp. Det lille vi fikk sett holder håpet om at dette spillet blir en opplevelse uten like, gående. Utviklerne påstår for øvrig at spillet bør komme ut i løpet av 2001. Hurra!

Noe for enhver

Duke Nukem Forever og Max Payne ble kun vist som videoklipp
Duke Nukem Forever og Max Payne ble kun vist som videoklipp Vis mer

Andre titler det er verdt å holde øyene åpne for er en elektronisk versjon av Harry Potter, som skal appellere til de yngre spillerne, og bygger på Unreal-teknologien. På den andre enden av skalaen finnes spill for de hardkokte – Grand Theft Auto 3 (nå i 3D), Max Payne og Mafia. Max Payne er et av de spillene som mange har ventet på lenge. Vi tok en prat med utviklerne - Remedy, og fikk vite at nå er spillet faktisk så godt som ferdig, og bør bli lansert om noen måneder. Vi fikk sett noen av brettene i levende live, og kan forsikre alle lesere om at Max Payne ikke er vaporware, grafikken er bedre enn vi kunne forestille oss, og i tillegg har det massevis av spillbarhet.

UbiSoft gav oss en oppvisning av flere titler, blant annet Tom Clancy's Ghost Recon. Dette spillet er et taktisk actionspill, som bygger på Rainbow Six-serien, men fokuserer på kamp i nær fremtid - med noen svært avanserte våpen og ekstrautstyr.

Disse og mange andre spill kommer vi til å glede oss til, og kommer tilbake med anmeldelser og mer informasjon etter hvert som de blir tilgjengelige. 2001 blir nok et godt år for spillelskere!