Faks på PC over Internett?

God dag, datadoktoren!

Jeg har ingen faks, men jeg har en PC med Internett-tilknytning. Det har blitt sagt til meg at faks skal kunne benyttes gjennom Internett. Hva kan du anbefale som den billigste og mest praktiske løsningen? Hvordan kan jeg få satt PCen igang med faksing?

Jeg har lest noe tidligere i DinSide Data om efaks. Er dette bare TIL PCen eller kan jeg også SENDE faks med efaks?

Jeg blir veldig glad hvis jeg får løst dette problemet...

Med beste hilsener fra Kjetil, en fast DinSide Data-leser.

Datadoktoren svarer:

Vi har skrevet om tjenesten eFax, to ganger. Første gang vi skrev om eFax, i april 1999, var det bare mulig å motta fakser som epost. Neste gang var i august, og da var tjenesten utvidet til også å sende fakser over Internett.

Forskjellen er at du må betale for å sende, mens mottak er gratis. Likevel kan det være et interessant alternativ, det kommer an på hvor mye og ofte du skal sende og hvor i verden mottakerene befinner seg.

Den første artikkelen finner du her , og den siste finner du her.

Andre alternativer

Hvis eFax sin løsning ikke er økonomisk for deg, kan du selvfølgelig sende faks ved hjelp av spesiell programvare og modem/ISDN. Selv brukte jeg WinFax i "gamle dager", og har gode erfaringer med dette programmet, sammen med mitt USRobotics Sportster 28.8 modem.

I den senere tid er det bare et par ganger i året jeg har behov for å sende eller motta faks, så da henter jeg fram min gode gamle SHARP faksmaskin, som kostet nesten 10.000 i 1988, fra loftet. Papiret begynner å falme, men det er jo bare sjarmerende.