Færreste sårbarheter i Opera

Det sier fersk rapport fra Symantec.

I 2012 ble det oppdaget flest sikkerhetshull i Apple Safari, og færrest i norske Opera. Foto: DinSide.no
I 2012 ble det oppdaget flest sikkerhetshull i Apple Safari, og færrest i norske Opera. Foto: DinSide.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Symantecs årlige trusselrapport for Internett kommer det fram at norske Opera er minst utsatt for sikkerhetshull blant de fem mest brukte nettleserne. Totalt 891 sikkerhetshull ble innrapportert i 2012, mot 351 året før.

På den motsatte siden av skalaen finner vi Apple Safari. Også Chrome opplevde en sterk økning i antall rapporterte sårbarheter siden 2011.

Mindre andel IE-feil

Mest overraskende er kanskje at Internet Explorer også kommer meget godt ut i rapporten. Kun sju prosent av de innrapporterte sårbarhetene i 2012 gjaldt Internet Explorer, mot 14 prosent året før. Det er oppsiktsvekkende, all den tid at det fortsatt er en av de aller mest brukte nettleserne.

Når det gjelder tillegg som installeres i nettleseren gjelder godt over 40 prosent av alle innrapporterte sårbarheter Java og Flash, ifølge Symantec.

Kilde: Symantec
Kilde: Symantec Vis mer


Mer skjer i nettleseren

Og det er utvilsomt gjennom nettleseren de fleste hackerne nå ser sitt snitt til å infisere PC-en din, ifølge selskapet.

– Mer og mer av det vi gjør på jobb eller privat via nettet foregår i en eller annen nettleser. Derfor utsettes nettleserne for en større mengde potensielt upålitelig innhold enn de andre applikasjonene vi bruker, sier Roger Ison-haug i Symantec Norge i en kommentar.

Hold PC-en oppdatert

For å være best mulig rustet mot de siste sikkerhetshullene bør du alltid sørge for at du har siste oppdaterte versjon av nettleseren. De fleste nettleserne, samt Java og Flash, gjør nå dette automatisk, så selv om det oppdages flere hull i enkelte nettlesere og tillegg enn andre behøver ikke det nødvendigvis å bety at du lever utrygt.

Husk også å ha oppdatert antivirus og antispyware-programvare. Windows 8 har dette innebygd, for andre Windows-versjoner finnes flere gode gratisløsninger, artikler om temaet finner du her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!