Facebooktriksene du ikke kunne

Det finnes mye kjekt du sannsynligvis ikke har hørt om.

Facebook er fortsatt en populær nettjeneste i Norge, og det er i skrivende stund 1.665.000 norske profiler på nettets sosiale Mekka.

Nettstedet hongkiat.com har samlet 20 tips om mindre kjente Facebook-funksjoner, og vi tillater oss å gjengi noen av dem, tilsatt vårt eget krydder.

Få epost når noen har bursdag

Nettjenesten Nutshellmail lar deg oppdatere og holde deg oppdatert på en rekke sosiale nettverk via epost. En kjekk funksjon er at du kan sette opp epostvarsler utover de som støttes av Facebook i utgangspunktet, der du for eksempel kan få en e-post når noen av Facebook-vennene dine har bursdag.

Sett opp fremtidig posting

Hånd i hånd med forrige punkt, kommer Sendible, der du blant annet kan sette opp fremtidig posting på andres walls. Dermed kan du allerede nå sette opp en gratulerer med dagen-melding til kompisen din som har bursdag neste fredag.

Facebooktriksene du ikke kunne


Gjem deg for sjefen

Når du logger inn på Facebook, logger du også på Facebook chat, slik at andre kan se at du er pålogget og starte samtaler med deg. Hvis du ikke vil at andre skal se at du er pålogget, kan du selvsagt opptre som usynlig i chaten, men da skjærer du alle over én kam. Plasserer du derimot kontaktene dine i grupper (f.eks. "jobben" der du samler sjefen og alle de andre du er sammen med mellom åtte og fire), kan du velge å sette deg usynlig for bare denne gruppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruk Facebook utenom nettsidene

Du trenger faktisk ikke å bruke Facebooks nettsider for å oppdatere og holde deg oppdatert. Den sosiale nettleseren Flock har innbakt Facebook-støtte, og det finnes flere ulike applikasjoner som kan interagere mot Facebook:

Chat-klienter:
Disse programmene gjør at du kan være pålogget Facebook chat uten å gå via Facebooks nettsider:
Digsby (Windows, omtalt i Digsby - alt på ett sted)
Adium (OSX, omtalt i 20 geniale gratisprogrammer til Mac)

Statusoppdateringer
Det finnes en rekke klienter som lar deg poste og følge med på andres statusoppdateringer:
Facebook desktop for AIR ("Offisiell" klient, både Windows, OSX og Linux)
Scrapboy (Windows, en avansert klient som kan gjøre mye mot Facebook)
Tweetdeck (AIR, alle plattformer - den mest populære Twitter-klienten har også støtte for Facebook; også omtalt i Velg riktig Twitter-klient)
Peoplebrowsr (Nettapplikasjon som fungerer med Twitter og Facebook)
Seesmic Desktop (Også en Twitter/Facebook-klient basert på Adobe Air)

Last ned hele fotoalbum

Firefox-tillegget Facepad gjør at du ved et høyreklikk kan laste ned alle bildene i et album; uavhengig av om det er ditt eget eller andres.

Facebooktriksene du ikke kunne


Vis de beste vennene dine

På profilsiden din på Facebook vises 6 av vennene dine i en egen boks, og disse vennene blir tilfeldig plukket. Du kan imidlertid gjøre det slik at de samme seks vises der hver gang, eller angi noen venner som alltid blir vist.

Det gjør du enkelt ved å klikke på den lille blyanten øverst til høyre og angi hvor mange venner du vil vise og om det er noen du er så begeistret for at du gjerne vil at de skal ligge der hver gang.

En rekke forbedringer

Vi tipser også om Firefox-tillegget Facebook Fixer, som vi tidligere har omtalt i artikkelen Pimp my Facebook. Denne gir en rekke forbedringer, blant annet en liten omorganisering av innholdet, muligheten for å forhåndsvise bilder ved å holde muspekeren over dem etc.

Konami-koden

For spillnostalgikere har Facebook en liten godbit – i likhet med flere andre nettsteder har de implementert den gode, gamle Konami-koden, som man kunne bruke for å jukse seg til flere liv i mange gamle spill fra Konami.

Facebooktriksene du ikke kunne


Alt du trenger å gjøre er å trykke opp-opp-ned-ned-venstre-høyre-venstre-høyre-b-a-enter for å få en liten overraskelse når du beveger muspekeren over enkelte elementer.

http://konamicodesites.com/ kan du se hvilke nettsteder som støtter Konami-koden.

Kilde: Hongkiat.com (lenke)