<B>EN NY DAG, ET NYTT FACEBOOK:</B> Nok en redesign preger i dag Facebook for mange brukere. Men ikke alle. Her er den nye bursdagsoversikten.
EN NY DAG, ET NYTT FACEBOOK: Nok en redesign preger i dag Facebook for mange brukere. Men ikke alle. Her er den nye bursdagsoversikten.Vis mer

Facebook pusser opp - igjen

Frydes du over forandringer? Da vil du kanskje like dette.

Hver gang Facebook redesigner, forandrer eller på andre måter pusser opp sidene sine, kan du, hvis du konsentrerer deg, høre lyden av det kollektive sukket fra flere millioner Facebook-brukere som logger seg på en side som de synes er veldig forvirrende.

Dette sukket pleier etterhvert gi seg, til tross for protestgrupper og andre virtuelle demonstrasjonstog. Nå har den ubegripelig populære sosiale nettverkstjenesten lagt om sidene sine nok en gang, og selv om forandringene ikke nødvendigvis er dramatiske, kan det for enkelte oppleves omtrent som om noen ommøblerer stua di mens du sover.

Nytt hjemmeområde

Den største forandringen er skjermen som møter deg etter innlogging.

Det er fortsatt såkalte "Nyheter" som dominerer førstesida, og når vi sier førstesida er det fordi Facebook ser ut til å ha hentet inspirasjon fra enkelte nyhetsnettsteder.

Som før kan du velge å se nyhetsoppdateringene som en direktestrøm, "Siste nyheter", hvor alle oppdateringer fra venner og kjente dukker opp i sanntid, eller du kan velge "Toppnyheter". Sistnevnte gir deg, som før, et utvalg nyheter basert på kriterier vi har skrevet om tidligere i denne artikkelen.

Tydeligere søk

Søkefunksjonen har nå blitt enda tydeligere, og er nå plassert i en større boks øverst til venstre på siden, sammenliknet med den mindre boksen som var plassert øverst til høyre i forrige Facebook-utgave.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DIREKTE: Nå kan du sende beskjeder rett fra hjemmeområdet.
DIREKTE: Nå kan du sende beskjeder rett fra hjemmeområdet. Vis mer


Menyen i venstremargen er også forandret. For det første ser den bedre ut, og for det andre inneholder blant annet oversikt over påloggede venner, og direktelenke til beskjeder.

Bildevisningen har fått et penere, mer ryddig design.

Beskjeder rett fra forsida

Legg dessuten merke til de tre symbolene til venstre for søkefeltet. Her finner du nå forespørsler, beskjeder og varsler samlet på samme sted. I og med at beskjedene nå ligger på forsida, kan du sende direktemeldinger uten å måtte gå til innboksen slik det var tidligere.

Facebook ruller ut forandringene til flere millioner brukere samtidig, men det er helt tilfeldig hvem som får det først. I DinSide har noen allerede fått tilgang til redesignet, mens undertegnede sitter og lurer på hva han gjort mot Facebook siden han fortsatt sitter med det gamle utseendet.

Har du fått nye Facebook? Er du fornøyd? Misfornøyd? Har du hoppet over til Twitter?

DIREKTE: Nå kan du sende beskjeder rett fra hjemmeområdet.