ORDNET OPP: Facebook tok til vettet, og gir deg nå muligheten til å se hvilke venner som er klare for litt chat på Facebook. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ORDNET OPP: Facebook tok til vettet, og gir deg nå muligheten til å se hvilke venner som er klare for litt chat på Facebook. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Facebook ordner opp chatten

Gir seg etter massivt press fra brukerne.

Når Facebook er ute med endringer, blir det som regel leven.

Nylig ble tjenestens chat endret til å ikke lenger vise hvem som faktisk var logget på, men en liste over venner som for mange virket heller tilfeldig. Mange av dem var nemlig ikke logget på i det hele tatt, og dermed ikke mulig å chatte med.

Visste du at du kan bruke Messenger til å chatte med Facebook-venner?

Levenet var dermed i gang igjen.

Men nå gir Facebook seg.

Mye tilbakemelding

Facebook har nemlig fortstått at det nye systemet ikke akkurat var årets innovasjon, og endrer chatten nok en gang for å roe gemyttene.

– Etter at vi gjorde endringer med Facebook Chat for et par uker siden, fikk vi mye tilbakemelding på at folk savnet å se hvilke venner som var innlogget, skriver Facebook på sin, ja du gjettet riktig, Facebook-side.

Lurt med en egen Facebook-mobil? Tja, tja...

– Nå gjør vi en endring slik at chat viser vennene du har skrevet flest meldinger til, men også resten av vennene dine som er innlogget akkurat nå.

Et rull unna

Endringen ble gjort i forrige uke, men er lett å overse.

Du må nemlig rulle ned i listen til høyre for å se dine innloggede venner, og i blant annet Firefox har ikke listen noen synlig rullefelt om du ikke holder musen over den.

Facebooks melding om det nye meldingssystemet har fått nesten 65.000 erigerte tomler, så mange hjerter gleder seg åpenbart over endringen.

Men er du fortsatt ikke fornøyd, og foretrekker den gamle chat-listen, finnes det håp:

Slik får du den gode, gamle Facebook-chatten tilbake