Facebook med komplett meldingssystem

Nå skal både e-post, SMS og lynmeldinger samles.

Nå vil Facebook samle det meste av det du bedriver av digital kommunikasjon.
Nå vil Facebook samle det meste av det du bedriver av digital kommunikasjon.Vis mer

I en pressekonferanse avslørte Facebook i kveld Project Titan; et system de har jobbet med i over ett år, og som mange spådde til å bli en "e-mail killer".

Mark Zuckerberg var opptatt av å presisere at dette systemet ikke var ment å utkonkurrere epost, men å berike den totale opplevelsen med hvordan vi sender hverandre meldinger ved å samle alt på ett sted; uavhengig av hva slags type meldinger det var snakk om.

Ideen er at Facebook fungerer som et sentralt ledd i all elektronisk kommunikasjon. Hver bruker vil få en @facebook.com-epostadresse, og dersom noen sender en epost til denne adressen, vil beskjeden dukke opp på ulikt sted avhengig av hva din status er. Er du logget inn på Facebook vil du kunne få den opp som en chatmelding, og om du svarer får avsenderen en epost fra deg i retur. Er du ikke logget på, kan meldingen pushes til mobiltelefonen din. Med andre ord trenger du ikke å forholde deg til hvordan meldingen ble sendt til deg.

På samme måte kan Facebook integreres med f.eks. Windows Live Messenger, slik at beskjeder sendt til deg rutes direkte inn i Facebook. Sender du en melding til en venn, kan du f.eks. velge at den skal leveres som en SMS. Facebook skal også kunne samle SMS-ene du mottar, uten at vi helt er sikre på hvordan dette vil fungere, eller om det blir støttet i Norge.

Meldingsapplikasjonen vil også la deg filtrere og gruppere meldinger. Du definerer selv hvilke personer som er viktige, og meldinger fra disse havner da en egen innboks. Du kan også sette det opp slik at du f.eks. kun vil motta e-post fra Facebook-venner eller venners venner, hvorpå all annen epost vil bli sendt i retur.

Facebook med komplett meldingssystem


"Ubegrenset" lagringsplass

I applikasjonen vil hver samtale samles i en egen tråd, slik at du kan gå flere år tilbake og se meldingsutvekslinger med en person eller en gruppe. Du kan også legge til flere mennesker i en samtale underveis og videresende meldinger til en e-postadresse e.l. Ett av spørsmålene fra salen var om det vil være noen grense for lagringsplass, men det var ikke noe man trengte å forholde seg til så lenge man brukte systemet på en "naturlig måte" uten å misbruke det, hevdet Mark Zuckerberg.

Hvis du syntes dette hørtes spennende ut, må du smøre deg med tålmodighet. Dette vil rulles ut til alle brukere over flere måneder og vil bli invitasjonsbasert der noen få får systemet med en gang. Har du en invitasjon til overs, tar vi selvsagt gladelig i mot den :)

For flere detaljer henvises du til livedekningen av pressekonferansen.