<strong>TIL JOBBEN:</strong> Nå kommer en egen Facebook-utgave for samarbeid på jobben. Foto: FACEBOOK
TIL JOBBEN: Nå kommer en egen Facebook-utgave for samarbeid på jobben. Foto: FACEBOOKVis mer

Facebook lanserer Facebook at work

Ikke lenger bare for privatlivet.

De senere årene har mange bedrifter valgt å gå over fra å primært bruke epost for internkommunikasjon, til å bruke andre samarbeidstjenester.

En av de mest populære er Yammer, som Dinside skrev om allerede i 2008, og som ble kjøpt opp av Microsoft i 2012. Andre eksempler er Slack (som vi liker godt i vår redaksjon), Hipchat, Chatter og Campfire.

Facebook med jobb-versjon

I disse dager ruller Facebook ut sin jobb-versjon; Facebook at work. Tanken er at dette er helt separert fra den vanlige Facebook-tjenesten der du og dine kolleger kan bruke et «eget» Facebook for å sende meldinger, dele dokumenter, diskutere i grupper og så videre.

LES OGSÅ: Slik får du det nye Facebook-søket

Som med den vanlige tjenesten, blir dette tilgjengelig både på web og som mobilapper; i første omgang til iOS og Android.

Tjenesten (og appene) lanseres i dag, men vil foreløpig kun være forbeholdt utvalgte bedrifter. Selv hevder Facebook å ha brukt en slik tjeneste i ti år allerede.

Sporer ikke brukerne


I følge Wall street journal lagres ikke brukerdata for å skreddersy annonser – faktisk er det ikke annonser i det hele tatt.

Det kan vitne om at dette er en tjeneste Facebook planlegger å ta betalt for. Aktivitet på Facebook at work, skal visstnok heller ikke kobles til det du bedriver på Facebook som privatperson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tror du om en egen Facebook-utgave på jobben? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

SAMLESIDE: Facebook