Facebook lanserer Facebook at work

Ikke lenger bare for privatlivet.

<strong>TIL JOBBEN:</strong> Nå kommer en egen Facebook-utgave for samarbeid på jobben. Foto: FACEBOOK
TIL JOBBEN: Nå kommer en egen Facebook-utgave for samarbeid på jobben. Foto: FACEBOOK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De senere årene har mange bedrifter valgt å gå over fra å primært bruke epost for internkommunikasjon, til å bruke andre samarbeidstjenester.

En av de mest populære er Yammer, som Dinside skrev om allerede i 2008, og som ble kjøpt opp av Microsoft i 2012. Andre eksempler er Slack (som vi liker godt i vår redaksjon), Hipchat, Chatter og Campfire.

Facebook med jobb-versjon

I disse dager ruller Facebook ut sin jobb-versjon; Facebook at work. Tanken er at dette er helt separert fra den vanlige Facebook-tjenesten der du og dine kolleger kan bruke et «eget» Facebook for å sende meldinger, dele dokumenter, diskutere i grupper og så videre.

LES OGSÅ: Slik får du det nye Facebook-søket

Som med den vanlige tjenesten, blir dette tilgjengelig både på web og som mobilapper; i første omgang til iOS og Android.

Tjenesten (og appene) lanseres i dag, men vil foreløpig kun være forbeholdt utvalgte bedrifter. Selv hevder Facebook å ha brukt en slik tjeneste i ti år allerede.

Sporer ikke brukerne


I følge Wall street journal lagres ikke brukerdata for å skreddersy annonser – faktisk er det ikke annonser i det hele tatt.

Det kan vitne om at dette er en tjeneste Facebook planlegger å ta betalt for. Aktivitet på Facebook at work, skal visstnok heller ikke kobles til det du bedriver på Facebook som privatperson.

Hva tror du om en egen Facebook-utgave på jobben? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

SAMLESIDE: Facebook