<B>OPPUSSING:</B> Facebook liker å pusse på fasaden. Nå har de gjort det igjen. Foto: Org.foto: Colorbox.com
OPPUSSING: Facebook liker å pusse på fasaden. Nå har de gjort det igjen. Foto: Org.foto: Colorbox.comVis mer

Facebook har pusset opp igjen

Hva er egentlig nytt? Og er du fornøyd med forandringene?

Det skjer stadig endringer på verdens desidert mest populære nettverksnettsted Facebook, og like før helga skjedde det noe igjen.

Denne gangen er det ikke snakk om så radikale endringer som ble foretatt tidligere i år, men de er tydelige nok for de som virkelig ikke liker forandringer. Det er med andre ord allerede stor aktivitet på en mange grupper som vil ha gamle Facebook tilbake igjen.

Her er nyhetene

Facebook-forsida er altså ikke radikalt lagt om, men selve nyhetsstrømmen er lagt om. Du har nå to hovedvalg helt øverst - "Vis levende nyhetsoppdateringer" og "Vis nyhetsoppdateringer".

Disse forandrer forvirrende nok navn når de valgt, og heter da henholdsvis "Oppdateringer på direkten" og "Nyhetsoppdateringer".

Facebook har pusset opp igjen


Velger du "Vis levende nyhetsoppdateringer" befinner du deg midt i oppdateringsflyten fra alle vennene du har valgt å vise hendelser fra. Alt fra statusoppdateringer til lenker og bilder havner her, og du kan se dem så fort de er lagt ut.

Velger du derimot "Vis nyhetsoppdatering" foretar Facebook en aldri så liten sortering på dine vegne. Det vil fortsatt bli vist statusoppdateringer, lenker og så videre, men de plukkes ifølge Facebook ut i henhold til kriterier som hvor mange som har kommentert saken, hvor mange som har trykket på "Like", og sannsynligheten for at du kommer til å respondere på meldingen på et eller annet vis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er kun hendelser fra det siste døgnet som vises i denne nyhetsstrømmen.

Ekstra drahjelp til venner

Sannsynligheten for at en nettbruker er fersk på Facebook i oktober 2009 synes ikke veldig stor. I juli i år var over 1.8 millioner nordmenn registrert på den sosiale nettverkstjenesten, men det betyr ikke at alle er like aktive.

TA KONTAKT: Facebook har blitt enda mer ivrig på å knytte deg sammen med vennene dine.
TA KONTAKT: Facebook har blitt enda mer ivrig på å knytte deg sammen med vennene dine. Vis mer


Det har Facebook angivelig bestemt seg for å gjøre noe med. I aktivitetsboksen øverst til høyre dukker det, som før, stadig opp ansikter du kanskje ikke har så mye med å gjøre til daglig. Tidligere har denne boksen stort sett vært en forslagsboks, der Facebook-brukere som mange andre av dine venner har på sin venneliste dukker opp fordi det kan tenkes at de også vil stå på din venneliste.

Sosialisering

Nå foreslår denne boksen også navn fra vennelista di som du kanskje kan tenkes å (gjen)oppta kontakten med, eller på ferske navn på lista som trenger noen som kan koble dem sammen med andre personer på Facebook.

Hvis noen av vennene dine er lite aktive, og for eksempel ikke har noen meldinger på veggen, vil du se en graf under navnet til vedkommende som viser hvor erfarne eller uerfarne de er.

Hva synes du om nye Facebook? Si din mening i forumet under!