HER ER DEN: Hva skjer akkurat nå? Nå må du bort til høyre hjørne for å finne det ut.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HER ER DEN: Hva skjer akkurat nå? Nå må du bort til høyre hjørne for å finne det ut. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Facebook gjemmer bort nyhetene

Siste nytt i nyhetsstrømmen, sier du? Ikke nå lenger!

Facebook ruller ut nyheter i et rekordhøyt tempo om dagen.

Nyhet: Dette gjør abonner-knappen
Nyhet: Fjerner Siste nytt-knappen
Nyhet: Styr hvem som skal se hva
Nyhet: Endrer chatten - igjen

Og nå har de fleste nordmenn mottatt en ganske drastisk endring: Hele nyhetsstrømmen har nå blitt blandet drops, delt i to og for mange temmelig forvirrende.

Ny nyhetsstrøm

Tidligere kunne man velge å se nyhetsoppdateringene på forsiden rangert etter tid, altså med de nyeste først. Slik som var eneste mulighet da Facebook ble introdusert til nordmenn for første gang.

Eventuelt kunne man la Facebook bestemme hva som var mest interessant, blant annet basert på antall kommentarer og erigerte tomler.

Nå får du kun den siste muligheten. "Siste nytt"-knappen er rett og slett fjernet, så nå ligger all kontroll over hva du ser hos Facebook selv.

Øverst ser du som oftest noen "nylige hendelser", som Facebook nå kaller det, mens det nedover på siden kommer "topphendelser". Disse er merket med en liten trekant øverst i venstre hjørne.

Slik er HTC sin spesialbygde Facebook-mobil

Nylige- og topphendelser kommer om hverandre, så det kan være lurt å merke seg tidspunktet nederst i oppdateringene om du lurer på om oppdateringen er ett minutt eller én dag gammel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterhvert som det kommer nye oppdateringer får du muligheten til å se disse ved å trykke på beskjeden øverst i nyhetsstrømmen.

Blir Facebook bedre eller dårligere? (Avsluttet)
Dårligere(82%) 3137
Bedre(18%) 675
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ny ticker-ting

Så er det nå umulig å se det som skjer, når det skjer?

Neida. Men du må nøye deg med et temmelig lite vindu.

Til høyre, over chatte-listen, har det kommet en "ticker", som oppdateres kontinuerlig. Her får du i kortfattet form se hva vennene dine driver med akkurat nå. Ved å trykke på innleggene, eller holde musepekeren over dem, kan du se hele. Du kan da også kommentere eller like innleggene direkte fra ticker-en. Vinduet er lite, men du kan få det litt større om du drar i området mellom ticker-en og chatte-listen.

Merk deg også at ikke alt du ser her er sant. Om noen av vennene dine liker et firma, kan dette dukke opp flere ganger i ticker-en, uten at dette er noe som skjer akkurat nå. Du vil da se at oppdateringen er merket med "sponset".

Slik får du tilbake den gamle Facebook-chatten

- Vi håper disse forbedringene vil gjøre dine samtaler på Facebook mer livlige, uansett hvor ofte du besøker oss, skriver Mark Tonkelowitz i Facebook.

En ting er uansett sikkert: Det blir livlig debatt av slikt. Det er over 4.000 kommentarer under innlegget om nyheten allerede, og mange av dem går sånn her:

"NOOO!"

Blir Facebook bedre eller dårligere av alle nyhetene? Stem over og diskutér under!