Facebook for iPad fungerer både i landskaps- og stående modus, men vi anbefaler førstnevnte. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Facebook for iPad fungerer både i landskaps- og stående modus, men vi anbefaler førstnevnte. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Facebook for iPad

Et eksempel på en app som gjør seg bedre på nettbrett enn på PC, mener vi.

Det kan kanskje virke underlig, men det har faktisk ikke eksistert en offisiell Facbook-app for iPad. Det har riktig nok vært noen tredjepartsløsninger av variabel kvalitet, men sent i går kveld ble altså den første offisielle versjonen av Facebook for iPad omsider lagt ut i app store.

App-en gir deg de aller fleste funksjonene som du finner i PC-utgaven, og etter å ha prøvd den en times tid, kan vi ikke annet enn å si at vi liker det vi ser. App-en er kjapp, oversiktlig, og i grunnen langt mer brukervennlig enn PC-utgaven etter hvert har blitt, mener vi.

Vi liker også at app-en støtter flere konti. Dermed kan flere i familien enkelt dele brett når de skal på Facebook. Det er bare å klikke på riktig profil i oppstartsbildet:

Facebook for iPad


Deretter blir man spurt om passord, og kan logge inn.

Man blir sendt rett til nyhetsfeeden, og til høyre vil du se venner som er tilgjengelig for chat. Øverst vil du se dem du chattet med sist.

Facebook for iPad


Prikk en gang på den du vil chatte med, og så er det bare å sette i gang.

Facebook for iPad


Videoer som ligger i feeden kan spilles av direkte:

Facebook for iPad


Øverst til venstre finner du meny-tegnet, og prikker du på den dukker menyen opp til venstre. Herfra finner du alle de vanlige valgene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook for iPad


Å bla i vennelister, bilder og annet innhold går som en lek. Du bare sveiper fingeren over skjermen, på vanlig brett-vis. Denne intuitive opplevelsen har PC-utgaven ingen sjanser mot:

Facebook for iPad


Facebook for iPad


Du kan også lagre bilder enkelt ved å prikke på send-tegnet øverst til høyre:

Facebook for iPad


Her har vi samlet flere bilder fra app-en:


Facebook for iPad er gratis, og du finner mer informasjon om funksjonene her. For å installere, er det bare å søke opp Facebook i App Store på iPad-en.