Facebook blokkerer YourOpenBook

Søkemotoren som viser offentlige oppdateringer er blitt sperret for deling.

<strong>BLOKKERT:</strong> Nå får du ikke lenger dele søkemotoren som søker i Facebook-oppdateringer med andre.
BLOKKERT: Nå får du ikke lenger dele søkemotoren som søker i Facebook-oppdateringer med andre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i sommer skrev vi om søkemotoren YourOpenBook, som søkte i offentlig tilgjengelige statusmeldinger på Facebook.

Den avslørte at mange brukeres statusoppdateringer, også norske, var tilgjengelig for allmennheten, og mange fikk seg en overraskelse da de gikk over personvernsinnstillingene etterpå og oppdaget at det de trodde de bare delte med vennene sine ble delt med hele verden.

Les mer:
Søkemotor avslører Facebook-meldinger
Hvem får se hva på Facebook?
Slik fikser du innstillingene i en fei

Søkemotoren ble laget etter at Facebook lanserte sitt Open Graph API, og bruker kun funksjoner Facebook har tilgjengeliggjort for allmenheten.

Allikevel kan det tyde på at Facebook ikke er helt komfortable med at søkefunksjonaliteten ble utnyttet på denne måten.

Umulig å dele

Prøver du å dele nettadressen til YourOpenBook på Facebook, enten som statusoppdatering eller i en privat melding, får du denne beskjeden:

image: Facebook blokkerer YourOpenBookNettsiden er laget nettopp for å åpne folks øyne om at de muligens deler mer enn de tror selv. I følge skaperne vil de prøve å få Facebook til a) å gjøre det lett for brukere å styre og forstå innstillingene, b) ikke forandre disse innstillingene uten at brukerne vet om det og c) gjøre nye konti private og ikke offentlige når de opprettes.

YourOpenBook-siden har ikke noe støtende innhold annet enn at den ligner på Facebook og sverter Mark Zuckerberg (grunnleggeren av Facebook) i et sitat:

image: Facebook blokkerer YourOpenBook


Vi har allerede klikket på lenken for å gi beskjed, og vi har lagt igjen spørsmål om hvorfor denne siden er blokkert. Vi oppdaterer artikkelen når/hvis vi får svar fra Facebook.

Hva synes du? Er det positivt at Facebook stenger ute denne søkemotoren, eller burde det være mulig å dele det man selv vil? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.