Den nye Facebook-appen får skryt, men den er ikke lenger basert på HTML5 og åpne webstandarder. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Den nye Facebook-appen får skryt, men den er ikke lenger basert på HTML5 og åpne webstandarder. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

– Facebook-appen var grufull

Mark Zuckerberg legger seg flat.

Facebook har hatt en tøff tid i det siste, blant annet har børsverdien blitt mer enn halvert på fire måneder. Men også programvaremessig har selskapet hatt sitt å stri med, og det vet alle som har brukt Facebook-app-en på Android og iOS.

Appen var inntil nylig både treg og ustabil, og kunne til tider rett og slett oppleves som en hengemyr.

- Den var grufull. Vi klarte aldri å få til den kvaliteten vi ønsket oss, og vi kastet bort to år på den, sier Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg i et intervju til The Verge.

Her er årsaken

Zuckerberg legger ikke skjul på at problemene skyldtes at ville bygge en mobilapplikasjon som var basert på HTML5 og åpne webstandarder. Det fungerte rett og slett ikke godt nok, og derfor bestemte selskapet seg for å begynne helt på nytt.

Facebook versjon 5.0 for iPhone og iPad er skrevet fra bunnen av, spesialsydd for iOS, noe du kan lese mer om her. Nå ser alt ut til å gå mye bedre. Den nye app-en har blant annet fått svært høy score i App Store av brukerne.

En oppdatert app for Android skal være på vei, skriver Digi.no.

Samleside: Facebook