Endelig har Facebook oppdatert iPhone/iPad-appen, og versjon 5.0 går merkbart raskere. Det var på høy tid.  Foto: Øyvind P - Skjermdump
Endelig har Facebook oppdatert iPhone/iPad-appen, og versjon 5.0 går merkbart raskere. Det var på høy tid. Foto: Øyvind P - SkjermdumpVis mer

Facebook 5.0

Endelig har Facebook-appen til iPad og iPhone blitt kjappere.

Har du også irritert deg over at Facebook har blitt tregere og tregere å bruke på iPhone og iPad?

Da er du i så fall ikke alene. Det er nemlig svært mange som har uttrykt sin frustrasjon over både treg respons og tapte innlegg, både i henvendelser til oss i DinSide.no, men også i sosiale medier.

Nå i kveld er det imidlertid lov å håpe at alt dette er et tilbakelagt stadium.

Tipset av Mr. Facebook himself

For litt over en time siden postet like godt Mark Zuckerberg selv nyheten om at den nye iPad og iPhone var sluppet, og hovedbudskapet var klart: Det har vært økt hastighet som har vært prioritert.

Selvskryt skal man ta på alvor, den er alltid ærlig. Foto: Øyvind P - Skjermdump
Selvskryt skal man ta på alvor, den er alltid ærlig. Foto: Øyvind P - Skjermdump Vis mer


I tillegg til at appen skal være generelt kjappere, legger vi spesielt merke til at det går raskere å bla gjennom store bildespesialer. Det kunne tidligere være en prøvelse, men i den nye versjonen går det svært raskt unna. Det samme gjelder forøvrig det å åpne lenker via Facebooks egen nettleser: Før gikk det stort sett alltid raskere å åpne disse i Safari, men nå i kveld popper de opp direkte.

Det var - om sant skal sies, på tide.

Les også: Facebooks forsidebilder kan være farlige

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og alle verdens nerder gleder seg

Og vi er neppe alene om å ha ventet på denne oppdateringen, for Zuckerbergs innlegg på Facebook har i skrivende stund rukket å få over 134.000 likes. Et tall som antagelig kommer til å fortsette å øke i rakettfart de neste timene, etterhvert som verdens nerder får med seg nyheten.

Appen er selvsagt gratis, og kan lastes ned direkte fra din iPad/iPhone eller via iTunes.

Merk deg at det foreløpig ikke har kommet noe informasjon om hvorvidt Android- eller Windows Phone-appene også skal oppdateres. Vi tipper likevel at også de er på vei, spesielt siden mobil-appene til Google+ fungerer så bra.

Les også: Du har vel ikke blitt lurt av denne Facebook-rumpa?