Facebook - nettets nye farsott

Stadig flere nordmenn oppretter Facebook-profiler - vi viser deg hvordan nettjenesten fungerer i praksis!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

>>> Se bildene fra Facebook

Det blir stadig mer populært med sosiale nettjenester, og blant de mest besøkte sidene på nettet finner vi opptil flere av dem. De mest populære er fortsatt YouTube og MySpace, men en som klatrer voldsomt på listene er Facebook. På {Alexa} ligger Facebook i skrivende stund på en 16. plass, eller med andre ord estimeres det at det er den 16. mest besøkte siden på nettet. Bare de siste tre månedene har antall unike besøkende økt med 62%.

Hva er så Facebook? Kort fortalt er det en nettjeneste der du kan holde kontakten med dine venner. Alle Facebooks brukere er knyttet sammen via mange nettverk, der hvert av nettverkene er basert på enten en arbeidsplass, en høyskole, et geografisk område etc.

Det som kanskje er mest fascinerende er å finne venner. Gamle klassekamerater, kollegaer, venners venner - klikk på hjembyen din så får du listet ut alle som kommer fra den samme byen. Klikk på favorittfilmen din og finn andre som også har listet den som favoritt. Bli med i en gruppe som høres interessant ut der du kan diskutere en sak eller laste opp bilder - mulighetene er mange.

image: Facebook - nettets nye farsott


På din egen side kan du angi kontaktinformasjon, interesser, laste opp bilder og mer til. I tillegg har profilsiden din (og alle andres) en såkalt "wall" der du og andre kan skrive ting som blir allment synlig - en slags gjestebok. Selvsagt kan du også sende private meldinger til andre.

Vi har testet ut Facebook i noen dager nå og gir deg i denne artikkelen en liten smakebit på hva Facebook har å by på. På de neste sidene tar vi deg med på en liten tur der du kan se hvordan Facebook fungerer i praksis:

>>> Les videre: Facebook i bilder