Få Windows 7s godbiter i XP og Vista

Her er programmene du trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Windows 7 er på alles lepper om dagen, og det er ikke uten grunn – allererede i betastadiet høstet operativsystemet lovord; kanskje spesielt fordi Microsoft i denne runden har implementert en del funksjonalitet som mange setter pris på.

Men, om du har valgt å stå over nedlastingen av prøveversjonen og fortsatt bruker Vista eller XP, finnes det muligheter til å få flere av de nye funksjonene Microsoft har introdusert med Windows 7. Her er programmene du trenger:

Små ikoner i oppgavelinjen

En av nyhetene med Windows 7 er en mer plassbesparende oppgavelinje, der det kun er ikonene til programmene som vises og ikke hele vindustittelen.

Din venn: Windows 7 Taskbar Iconizer

Programmet gir deg akkurat samme mulighet til å vise små ikoner slik det gjøres i Windows 7, og det går også fint å angre seg dersom du vil tilbake til normalen.

image: Få Windows 7s godbiter i XP og Vista


Aeropeek

En kjekk funksjon i Windows 7 - ved å bevege muspekeren helt ned til høyre, vises ikonene på skrivebordet over alle programmene du har åpne, slik at du slipper å minimere alle sammen for å finne noe du har lagret på skrivebordet.

Din venn: Aeropeek

Men vent, Aero Peek i Windows 7 gjør også at du kan holde muspekeren over et element på oppgavelinjen for å se et miniatyrbilde av det respektive vinduet og lukke det direkte fra forhåndsvisningen.

Din venn: Visual Task Tips (krever .NET framework 3.5)

Aerosnap

I Windows 7 kan du dra et vindu til en av skjermkantene for automatisk å endre størrelsen til halve bredden (eller høyden) og "låse" det slik at det akkurat dekker halve skjermen.

Din venn: Aerosnap (kreative med navnvalgene disse tredjepartsutviklerne)

image: Få Windows 7s godbiter i XP og Vista


Aeroshake

Rist et vindu for å minimere de andre. Nytt i Windows 7, men du kan selvsagt også få det til.

Din venn: Aeroshake (I rest my case.)

Deling på nett

I Windows 7 kan du dele media ikke bare til de andre maskinene i hjemmenettverket ditt, men også over Internett så lenge mottakeren også har Windows 7. Der finnes det mange løsninger - her er noen av de vi har omtalt:

Orb
TVersity
PulpTunes

Bedre Paint

Denne er lett match. Paint.net.

Bedre kalkulator

eCalc har det meste du trenger.

Bedre søk

Det innebygde søket er også ganske bra i Vista, men hvis du fortsatt sitter på XP, kan du prøve Copernic desktop search, som også leter i e-poster og Gud vet hva.

(Og, hvis du vil ha et operativsystem som også ser ut som Windows 7, finner du en ganske identisk visual style her.)

Kilder: Make tech easier, Lifehacker, PCWorld