Få tilgang til hele hjemme-PCen via mobil eller PDA

Allerede om et par måneder kan du bruke 150MB tunge programmer på din mobil eller PDA helt uten problemer. Samtidig kan du sjekke e-post og hente dokumenter fra hjemmePCen din mens du sitter på toget.

Den nye Nokia 9210 Communicator
Den nye Nokia 9210 Communicator Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

HANNOVER (DinSide): Hemmeligheten bak den nye løsningen er et samarbeid mellom Citrix og blant annet Nokia, Ericsson og Symbian. Nokias 9210, den nye Communicatoren, er blant terminalene som utstyres med Citrix’ ICA klient.

Prinsippet er som følger:
Du tar en mobil eller PDA, oppretter Internett-forbindelse, og ringer opp en ”server”. Dette kan være en server på jobben, men din egen hjemme-PC kan også fungere som server i denne sammenhengen. Deretter har du tilgang til e-post, dokumenter og programmer som ligger på serveren. Disse kjøres på serveren slik at den tar arbeidsbelastningen, mens skjermbildet du får overført viser alt som om programmet var installert på mobilen eller PDAen.

Dette oppsettet skal kunne fungere med alle fremtidige trådløse enheter som bruker Symbian-plattformen.

PC med 10 års levetid?

Dette har flere fordeler. For deg betyr det først og fremst at du når som helst har tilgang til alt du måtte ønske, uten å miste hastighet eller lagringsplass.

Videre betyr det at du kan bruke de samme programmene på flere apparater, men kun installerer dem en gang. Maskinen du kobler deg til med, det være seg en mobil, PDA eller en gammel PC for den saks skyld, trenger verken mye minne eller stor lagringsplass. Dermed blir den gamle 486en så god som ny. Du vil ikke merke forskjell, og du kan lett lage et eget nettverk hvor programmene kjøres på en maskin mens de andre kun får opp resultatet på skjermen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I og med at du kun har programmene liggende på ett apparat, trenger du heller ikke oppgradere mer enn én PC. Dette er naturligvis en klar fordel for bedrifter. De kan utstyre hver ansatt med en PC med minimalt innhold, og la de koble seg opp mot en felles server der alle programmene finnes og blir oppgradert. Denne arbeidsmodellen med Citrix Metaframe brukes av flere bedrifter i dag, men med Citrix ICA kan du nå i tillegg få et komplett brukermiljø på din PDA.

Ut på tur, aldri sur

Få tilgang til hele hjemme-PCen via mobil eller PDA

Dersom du har vært ute på reise og sjekket e-posten på din bærbare PC, vet du sikkert også at det kan ta forferdelig lang tid å laste ned meldingene. Med den nye løsningen blir alle beskjedene liggende på serveren, mens du kun ser emne- og avsenderfeltene. Du kan så velge hvilke meldinger du ønsker å laste ned.

- Dette vil være en ypperlig løsning både for privatkunder og bedrifter, sier Roger Baskerville, Director of ASP Business Development, til DinSide.

Bluetooth på fanget

Baskerville ser etter hvert for seg følgende fremtidsscenario:
- Du vil surfe på Internett, men ønsker ikke å sitte foran PCen. Da vil du kunne ha en tynn, lett plate i fanget; en skjerm. På skjermen vil du ha en nettleser, og du navigerer med en liten pinne som på en PDA.
- Platen er ikke en PC, kun en skjerm. Nettleseren ligger på PCen i annen etasje som er koblet til Internett via bredbånd.

Dette høres da utrolig dyrt ut? Jane Rimmer, director of Marketing Northern Europe sier til DinSide:

- Dette vil som all annen teknologi være dyrt i begynnelsen, for så å synke raskt i pris. Innen to år vil det være billig nok til at de aller fleste vil ha råd til å styre sin data-hverdag på denne måten.

Få tilgang til hele hjemme-PCen via mobil eller PDA

På Ericsson Engine Studio tidligere i år ble det fremvist en Bluetooth navigasjonsplate av denne typen. Prisen antas å ligge fra rundt 1.500 kroner og godsakene vil være tilgjengelig mot slutten av inneværende år.