Få tilbake startsiden din

Det er fort gjort å miste kontrollen over egen nettleser – spesielt hvis du bruker Internet Explorer. Dette gratisprogrammet fjerner uhumskhetene og gjenoppretter startsiden din.

Få tilbake startsiden din

Selv om du ikke burde, kan trangen til å surfe utenfor dinside.no ofte bli litt for stor. Ulempen med dette er at du fort kan ende opp med endret startside som har diverse viagra-tilbud. Det er her Browser Hijack Retaliator (BHR) kommer inn i bildet.


Programmet varsler deg i hovedsak om alle endringer som blir forsøkt gjort med Internet Explorer. Dersom en tvilsom side forsøker å endre startsiden eller legge inn ekstra verktøylinjer blir du varslet om dette. Du kan da velge mellom å godta endringene eller hindre disse i å tre i kraft. I tillegg har programmet en fin gjenopprettingsfunksjon - har du godtatt noe du ikke skulle ha godtatt, er redningen bare noen museklikk unna.

BHR har også en rekke andre flotte muligheter - men ikke alle er like lette å forstå for mindre avanserte brukere. Vi har derfor gått igjennom noen av funksjonene, og forklart litt om hvorfor de er der og hva de gjør.

Slik ser menyen i programmet ut.
Slik ser menyen i programmet ut. Vis merBHO

BHO står for Browser Helper Objects, og er kort fortalt et tillegg til Internet Explorer. Her kan du styre hvilke tillegg du vil ha, for eksempel Google Toolbar og fjerne tillegg du absolutt ikke vil ha. Klikk på den lange rekken med tall og bokstaver for å se beskrivelsen av hvert enkelt tillegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hosts

Programmet beskytter også hosts-filen som nettleseren din bruker. Denne filen fungerer som et slags oppslagsverk for nettleseren – taster du inn www.yahoo.com sjekker nettleseren din først i host-filen for riktig IP-adresse, 216.109.118.69. Dessverre kan dette lett brukes som en måte å lede deg til en annen side, selv om du skriver inn riktig adresse.
Du kan også legge inn egne oppføringer i host-filen.

Startup

Å legge for mange programmer inn under oppstart, er ikke voldsomt lurt. Ofte tar også programmer den friheten å legge seg selv inn under oppstart, uten din tillatelse.
BHR har derfor en egen kategori for oppstartsprogrammer hvor du kan hindre programmer i å kjøre under oppstart.

IE Plus

Her er en samling av funksjoner som allerede finnes i IE, men som ikke nødvendigvis er like lette å finne frem til. Du kan for eksempel slette listen over besøkte URL-er, slette verktøylinjer og mer.

For alle som bruker Internet Explorer (inkludert versjon 7.0) er dette programmet absolutt verdt en installasjon. Eventuelt kan du jo også laste ned Firefox 2.0.

Last ned Browser Hijack Retaliator her.