Få orden på sommerbildene

Vi har testet tre programmer som hjelper deg å holde oversikten over bilder på harddisken din. Programmene har ulike egenskaper, men alle er gode nok både for vanlige hjemmebruk og mer avansert bruk.

Få orden på sommerbildene

 1. IrfanView 3.02
 2. ThumbsPlus 4.02
 3. ACDSee 2.41

Takket være nedlasting av multimedia over Internett, utbredelsen av digitale kameraer og billigere harddisker, flyter flere og flere datamaskiner over av multimedia slik at det blir lett å miste oversikten.

Programmene vi har testet er laget for å hjelpe deg med dette. Vi har sett på ThumbsPlus 4.02, ACDSee 2.41 og IrfanView 3.02.

Dette er standardfunksjoner som du finner i alle tre programmene:

 • Organisering og visning av bilder som miniatyrer.
 • Visning av bilder i fullt format.
 • Lysbildefremvisning av et utvalg med bilder.

  Ingen av programmene er laget for å holde orden på mer avanserte multimediaformater, som f.eks. Flash og Shockwave.

  ThumbsPlus er det dyreste programmet og koster ca. 630 kroner. ACDSee koster ca. 300 kroner, mens IrfanView faktisk er helt gratis.

  Alle programmene er tilgjengelig for nedlasting over Internett, og ThumbsPlus og ACDSee kan brukes fritt i en måned før du må kjøpe lisens.

  Hvilket program passer best for deg?

  De tre programmene dekker stort sett de samme bruksområdene på en god måte, men hvis du er interessert i gode ekstrafunksjoner, bl.a. for etterbehandling av bilder, er ThumbsPlus det beste alternativet for deg.

  Arbeider du med store mengder multimedia, vil programmenes hurtighet for å lage miniatyrer og åpne bilder være viktig. Og her er det ACDSee som viser seg å være best.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Men er du bare ute etter en god metode for å holde orden på filene dine, og ikke ønsker å betale for det, er IrfanView ikke bare velegnet, men til og med et glimrende alternativ.