Disse ikonene ser ut som snarveier til programmer, men i virkeligheten er det snarveier til web-apper på nett.
Disse ikonene ser ut som snarveier til programmer, men i virkeligheten er det snarveier til web-apper på nett. Vis mer

Få nettsider til å oppføre seg som programmer

Triks visker bort skillet mellom nettjenester og Windows-programmer.

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss opplever i disse dager at nettleseren er alt vi trenger for å utføre mange oppgaver vi tidligere trengte Windows-programmer til. Epost, chat, bildebehandling, spill og tekstbehandling er bare noen eksempler på ting som løses fint ved hjelp av nettjenester eller webapplikasjoner.

Skillet er imidlertid temmelig tydelig, siden du må starte nettleseren hver gang du skal bruke disse webapplikasjonene. Men visste du at både Google Chrome og Internet Explorer har muligheten til å viske ut dette skillet? Man kan enkelt lage applikasjonssnarveier i form av ikoner som kan ligge på startmenyen, oppgavelinjen og på skrivebordet.

Spesielt Google Chrome har utvidede muligheter her, og fjerner adresselinjen helt i disse webapplikasjonene. Dagens tips har vi riktig nok tatt opp tidligere, men det har ikke blitt noe mindre aktuelt siden sist.

Les også: Nå kan alle prøvre ChromeOS

Slik gjør du det

Starte Google Chrome og gå til nettsiden eller webapplikasjonen som du ønsker å lage applikasjonssnarvei til, klikk på Tilpass-ikonet øverst til høyre og velg Flere Verktøy - Legg til på oppgavelinjen:

Få nettsider til å oppføre seg som programmer


Nå vil du få spørsmål om hva du vil kalle snarveien. Du får også spørsmål om du vil åpne som vindu. Gjør du det, vil ikke adressefeltet være synlig:

Få nettsider til å oppføre seg som programmer


Klikker du på en snarvei på oppgavelinjen, vil nettsiden eller webapplikasjonen åpnes uten adresselinje, og du kan behandle den som hvilket som helst programvindu, her bilderedigereren Pixlr:

Få nettsider til å oppføre seg som programmer


Microsoft Edge

Microsofts nye nettleser i Windows 10 lar deg lagre snarveier til nettsider til startmenyen, som du deretter kan dra og slippe til oppgavelinjen.

Besøk siden/web-appen du vil lage snarvei til, trykk Innstillinger-symbolet øverst til høyre og Fest til Start:

Få nettsider til å oppføre seg som programmer


Du får imidlertid ikke mulighet til å åpne siden i vindu uten adresselinje med denne metoden.

Samleside: Slik gjør du det

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer