Få mer ut av Windows 7-bibliotekene

Smart program utvider funksjonaliteten - helt gratis.

Den nye bibliotek-funksjonen i Windows 7 gjør det langt enklere å samle forskjellige lagringssteder for dokumenter, bilder, videoer og musikk enn i eldre versjoner av operativsystemet.

For eksempel kan biblioteket "Musikk" inneholder mapper og filer som ligger på flere forskjellige steder på harddisken(e) din(e), samlet under ett grensesnitt.

Vi har tidligere omtalt bibliotekfunksjonen, og forklart prinsippet i detalj, i denne artikkelen.

Fjerner begrensinger

Men funksjonen har også noen begrensninger, og den mest irriterende av dem er at bibliotekene ikke kan inneholde mapper og filer på nettverksstasjoner eller andre steder som ikke-indekserte områder. Eller - rettere sagt - det er mulig, men ikke uten videre på en enkel måte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Denne feilmeldingen får du hvis du prøver å legge til nettverksstasjoner i bibliotekene dine.

Zorn Software har imidlertid funnet en løsning på problemet, og ved hjelp av det lille programmet Win7 Library Tool får du muligheten, ikke bare til å inkludere nettverksstasjoner i bibliotekene dine, men også endre på biblioetekikonene etter eget ønske.

Grensesnittet i programmet er svært enkelt:


Gratis

Programmet er gratis, og byr også på flere funksjoner enn vi har beskrevet her. Og siden bibliotekfunksjonen var ny i Windows 7, fungerer programmet kun i denne versjonen av Windows.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Win7 Library Tool fra denne siden.