Få kontroll over slettede filer

Her er utvidelsen som gjør det enkelt.

Papirkurven i Windows er en nyttig funksjon. Sletter du en fil fra harddisken, havner den nemlig der, slik at du har muligheten til å angre slettingen før du eventuelt tømmer papirkurven for godt.

Les også: Glem ikoner og snarveier. Dette går raskere

Grupperer slettede filer

Papirkurven er imidlertid veldig enkel i sin oppbygning, og det er her RecycleBinEx kommer inn i bildet. Dette er egentlig bare et dataprogram som leser innholdet i den skjulte Recycled-mappen(e) på harddisken(e), og som organiserer det for deg på en snedig måte.

Den grupperer nemlig datoene basert på hvor mange dager det er siden de ble slettet. Dermed blir det enkelt å slette for eksempel filer som ble lagt i kurven for mer enn 15 dager siden.

Høyreklikker du på papirkurven får du dessuten følgende hurtigvalg:

Få kontroll over slettede filer


Du kan også konfigurere programmet til å automatisk slette filer fra papirkurven når det har gått x antall dager fra de ble lagt der (der x er valgfritt tall).

Flere disker

RecycleBinEx samler også søplebøtten fra flere disker og operativsystemer under ett grensesnitt (for eksempel hvis du har både Windows XP og Windows 7 på én PC). Programmet er freeware, du finner mer informasjon og kan laste det ned fra denne siden. Det fungerer i Windows 98 og nyere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hindre programmer i å starte automatisk