Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Få kablene opp fra gulvet

Og denne løsningen er både effektiv og billig.

«Resultatet blir plutselig langt mer håndterbart for den som svinger vaskekosten»


HURTIGTIPSET: Får du dårlig samvittighet når du kikker under pulten din? Da er du ikke alene. Mange av oss har et sant kaos under der, med ledninger og forgreninger i et slags kaotisk sammensurium.

Særlig heldig er det slett ikke. Slike floker er gjerne noen saftige støvsamlere, og det kan være en temmelig kronglete jobb å sørge for at det blir rent og pent uten å risikere å nappe ut både det ene og det andre.

Billig og effektivt

DinSide har omtalt ledningssamlere og oppheng ved flere tidligere anledninger, men sjelden har vi sett en rimeligere løsning enn Blanken fra IKEA. Det er egentlig en hylleløsning beregnet for bad vi snakker om, og den leveres med såpeholder for den nette sum av kroner 29,-:

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Som skapt for kabler

Hyllen har kjekke åpninger i begge ender som kan brukes til å lede kablene inn og ut, og kan enkelt monteres under bordet ved hjelp av vanlige skruekroker. I vårt tilfelle brukte vi to kroker bak, og én i front. Dermed kan hyllen enkelt vippes ned ved behov for å legge på plass flere kabler:

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Det er en god idé å løsne alle kablene til PC, skjerm og høyttalere først, for så å trekke dem gjennom hylla én etter én. Start med strømforgreningen:

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Og resultatet blir plutselig langt mer håndterbart for den som svinger vaskekosten:

Sånn, det ble meget bedre. Er man petimetrisk anlagt kan man i tillegg bruke strips for å samle kablene enda mer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Sånn, det ble meget bedre. Er man petimetrisk anlagt kan man i tillegg bruke strips for å samle kablene enda mer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Før og etter-bildene illustrere forbedringene godt. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Før og etter-bildene illustrere forbedringene godt. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Mer info om Blanken finner du her.

Les også:
Smarte måter å skjule kablene på