Med TotalFinder får du fanevisning i Finder for OSX.
Med TotalFinder får du fanevisning i Finder for OSX.Vis mer

Få faner i OSX' Finder

Egentlig er det litt rart at dette ikke allerede er bakt inn i OSX.

Av og til snubler man over en godbit av et program der man tenker hvorfor kommer ikke dette som standard i operativsystemet?

Vi har tidligere sett på 10 gratisprogrammer som burde ha fulgt med Windows (riktignok var det fortsatt Windows XP som gjaldt den gangen), og da vi testet TotalFinder denne uka, fikk vi nettopp følelsen av at dette burde ha vært standard funksjonalitet fra Apples side.

Vi er blitt vant med faner gjennom nettlesere, men fortsatt er Finder (filutforskeren i OSX) basert på enkeltvinduer for hver mappe du har åpen. Det er dette TotalFinder først og fremst adresserer, ved å gi deg en fanedeling av Finder slik at du lett kan navigere mellom åpne mapper uten å ha mange vinduer åpne.

Imidlertid er det flere andre småting som gjør TotalFinder til et meget godt produkt. For det første kan du kjapt trykke cmd-u for å vise innholdet i to mapper side om side, slik at du kan dra objekter fra A til B. Du kan også aktivere visor; en funksjon som gjør at du kan sprette opp et Finder-vindu med en hurtigtast fra hvor som helst.

Få faner i OSX' FinderI tillegg er det mulig å endre på innstillingene slik at undermapper alltid vises før filene når du ser på innholdet i en mappe, samt et par andre småfunksjoner.

TotalFinder kan prøves ut gratis i 14 dager, hvorpå du må betale $15 for en lisens, eller $30 for tre om du har et par gode Mac-kompiser å spleise med.

Les mer og last ned på TotalFinder.com