F/A-18: Den beste militære flysimulatoren så langt?

Jane’s Combat Simulations er tilbake med enda en ultraavansert flysimulator. Denne gangen kan du oppleve det amerikanske sjøforsvarets stolthet F/A-18 i fri utfoldelse. Nærmere virkeligheten enn dette kommer du nok ikke...

Jane’s har gang på gang bevist at de leverer verdens beste militære simuleringsspill. Og dette er intet unntak. F/A-18 tar for seg kun dette ene flyet, og gir deg en svært detaljert simulering, som i tillegg er et meget kompetent spill.

Når du begynner, har du valget mellom flere spilltyper: trening (naturligvis), 20 enkeltoppdrag og en kampanje, samt Instant Action, som lar deg hoppe rett inn i kampens hete. Flerspiller-muligheter er også med, samt et program for å konstruere egne oppdrag.

Hva består spillet av?

Det første du bør gjøre etter å ha kommet i gang med spillet, er å fly gjennom treningsoppdragene. F/A-18 er så avansert, med så utrolig mye å holde styr på, at du rett og slett er nødt til å trene (og ikke minst ta deg tid til å lese instruksjonsboken). Ekstremt vanskelige oppgaver, som manuell landing på et hangarskip, vil du aldri klare uten trening og instruksjonsbok.

Det neste steget bør være enkeltoppdragene. Disse har varierende vanskelighetsgrad, men er stort sett ganske ukompliserte og krever at du bomber noen bygninger, eskorterer et transportfly eller lærer deg å fylle drivstoff i luften fra et S-3B-fly.

F/A-18: Den beste militære flysimulatoren så langt?

Hovedkampanjen er kjernen i F/A-18. Det er borgerkrig i Russland, og NATO-styrkene er blitt satt inn. Du er en del av disse styrkene, og må gjennomføre en lang rekke kompliserte og vanskelige oppdrag. Det er her du kommer til å ta i bruk alle dine kunnskaper. Kampanjen består av flere mindre deler, og din innsats er avgjørende – dette garanterer at oppdragene forandrer seg fra gang til gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å forlenge levetiden til spillet, har Jane’s tatt med flerspiller-muligheter. Opptil åtte personer kan samarbeide eller kjempe mot hverandre i utvalgte oppdrag.

Realisme på høyt nivå

Å spille F/A-18 er det nærmeste du kommer å faktisk fly flyet. Cockpiten, våpensystemer, håndtering og navigasjonssystemer er gjenskapt ned til minste detalj. Dette innebærer at du må ha oversikt over en lang rekke funksjoner samtidig. Det er utrolig vanskelig å få det til, men når du først klarer det, er det utrolig artig.

F/A-18: Den beste militære flysimulatoren så langt?

F/A-18 er et spill for deg som tar deg god tid til å lære deg detaljer, planlegge oppdrag og utnytte flyets mange funksjoner. Det er ikke noe action-spill, og du bør ha en interesse for militærfly godt over gjennomsnittet for å få noe ut av det.

Jane’s har likevel sørget for at du ikke kjeder deg i hjel, og gitt oss kampanjer og oppdrag som gir deg en følelse av å oppnå et mål...F/A-18 er ikke bare seriøst, det er gøy også.

Noe kjedelig grafikk?

Den visuelle siden er faktisk det eneste aspektet av F/A-18 som trekker ned. Flymodellene består ikke av så fryktelig mange polygoner og terreng-teksturene er nokså kjedelige. Riktignok er lys- og eksplosjonseffektene meget gode, men generelt er spillet pent, ikke eksepsjonelt pent.

Lydeffektene består stort sett av beskjeder du får gjennom radioen, og motor / våpenlyder. De er nok realistiske de også, men det er vanskelig å bedømme for noen som aldri har sittet i en Hornet.

Er det et spill for deg?

Absolutt, hvis du er en seriøs flyentusiast som er ute etter underholdning kombinert med det mest realistiske som er å få kjøpt i denne prisklassen. F/A-18 er blant de beste spillene Jane’s noensinne har produsert, og det sier ganske mye, tatt i betraktning at de også har mange svært gode produkter på samvittigheten fra før.

Vi kan derimot ikke anbefale spillet for deg som ikke er villige til å investere mange timer på å lære deg alle finessene Er du ute etter kjapp, lettlært action, må du se deg om etter noe annet.