F1 2002

Nok et Formel 1-spill er her, og fansen gleder seg nok, men resten av oss bør tenke oss om før vi løper til butikkene.

Publisert
Sist oppdatert

Finnes det en sportslisens EA Sports ikke sitter på? Mens vi venter på Curling 2003, kan vi jo hygge oss litt med biler med 800 hestekrefter.

Som navnet tilsier, er F1 2002 oppdatert med fullstendig, offisiell data fra årets sesong, og alle lagene, bilene og banene er selvsagt med. For ekte F1-fanatikere er dette grunn nok til å kjøpe spillet – men la oss gå litt i dybden dersom du tviler.

XBox først

F1 2002

F1 2002 kommer til tre plattformer: XBox, PS2 og PC. XBox-versjonen er i butikkene nå, mens PC og PS2-versjonene kommer først 30. mai. Det er altså XBox-versjonen vi har testet her, men de fleste av våre konklusjoner vil gjelde også for de øvrige plattformene.

Noe nytt?

Det er fort gjort å tro at et nytt Formel 1-spill ikke inneholder noen forbedringer bortsett fra oppdatert sesong og kanskje litt bedre grafikk. Men det er ikke tilfellet her, utviklerne har nemlig lagt opp dette spillet litt annerledes.

I det du begynner, kan du hoppe rett uti og kjøre en Quick Race, men det er temmelig begrenset med baner til å begynne med – du trenger å få poeng for å låse opp flere steder å kjøre på.
Vil du kjøre ordentlig Championship, må du først gjennom en rekke prøvelser for å bevise at du faktisk kan beherske en Formel 1-bil. Disse testene begynner med enkle oppgaver som oppstart og bremsing, og fortsetter til mer avanserte kjøreferdigheter. Jo flere av prøvelsene du lykkes med, desto flere muligheter får du når du faktisk spiller. For eksempel – når du har bevist at du klarer å håndtere bilen i regnvær, får du mulighet til å velge værtype i selve spillet.

Det er ikke nødvendig å klare alle testene ved første forsøk, men etter hvert er det selvsagt en fordel å få låst opp alle mulighetene spillet har å by på.

Vanvittig fort

F1 2002

Selve spillbarheten er i våre øyne en ganske standard Formel 1-affære. Banene er jo tross alt de samme som i tidligere utgaver, det går fremdeles vanvittig fort, men blir også noe ensformig. Hvor bra spillet er blir egentlig svært subjektivt, har du sansen for Formel 1, vil du nok like spillet mye mer enn dem som synes det blir for kjedelig med ”syntetiske” baner.

Det er uansett nok av innstillinger du kan endre på for å gjøre spillet enten lettere eller mer avansert og simulasjonsaktig. På lavt vanskelighetsnivå er utfordringene moderate, men eksisterende, mens på de høyeste nivåene krever spillet praktisk talt de samme kunnskapene og refleksene som virkelig Formel 1-kjøring.

Vi merket oss også at motstandernes intelligens har økt, og det er generelt blitt vanskeligere å nå høye plasseringer.

Grafikk og lyd

På den visuelle siden er spillet på mange måter som ventet. Generelt er det ikke ulikt tidligere utgaver av spillet, det er tross alt grenser på hvor mye mer detaljert en Formel 1-bane kan tegnes. Det er imidlertid mange små detaljer vi liker, spesielt i regnvær, da du ser dråpene på kameralinsen og vannet som spruter i alle retninger. Bilene er upåklagelig modellert, og det hele ser svært solid men ikke nødvendigvis så spektakulært ut.

Vi savner også flere kameravinkler, og mer avanserte muligheter for redigering og lagring av reprisene.

Et ganske plagsomt problem er hakkingen som forekommer på XBox-versjonen. Spesielt ved eksterne bilder og repriser er hakkingen ganske betydelig, og skyldes nok heller dårlig programmering enn begrensninger på konsollen.

F1 2002

Lyden er begrenset, men god. Det eneste du hører underveis er lyden av motoren, bremsene og omgivelsene, og vi tipper at det er slik det høres ut når du kjører en Formel 1-bil. Det er ingen kommentatorer med i spillet, men du hører snakkingen til pit-crewet som informerer om diverse forhold på banen.

Konklusjon

Vi anser dette spillet for å være spesielt rettet mot Formel 1-entusiaster, som absolutt må ha hver utgave for å få med seg den siste sesongen. For de mer tilfeldige spillerne er det nok ikke så viktig med en oppgradering, spesielt hvis du har F1 2001 fra før og er fornøyd med det.

Er du bare ute etter et nytt bilspill, er det mange andre titler vi vil anbefale før F1 2002. Har du XBox, bør du i hvert fall prøve Rallisport Challenge, og eventuelt Project Gotham Racing, før du gjør innkjøp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer