ExploreZip-viruset er tilbake

En ny versjon av Worm.ExploreZip-viruset er mindre enn tidligere, men like farlig. Heldigvis har Symantec-forskerne løsningen klar mot dette og et par andre nyoppdagede virus.

Worm.ExploreZip ble oppdaget i juni 1999, og spres via e-post. Viruset forårsaker potensielt svært store ødeleggelser ved å skanne gjennom alle disker fra C til Z. Programmet leter etter spesifikke filtyper, blant annet Word-dokumenter, for så å ødelegge dem. Eventuelle nye filer som tilføres etter at viruset er kommet i gang vil også ødelegges.

Den nye utgaven er blitt oppdaget nylig, og den eneste forskjellen er at Worm.ExploreZip(pack) er komprimert ned til 120 Kb. Fremgangsmåten er ikke endret. Det er derfor svært viktig å oppdatere anti-virus-programvaren, og virusforskere ved Network Associates og Symantec har nettopp kommet med de nødvendige programmene.

Flere ufarliggjort

ExploreZip er ikke det eneste farlige dataviruset som er blitt ufarliggjort den siste tiden. W95.Babylonia, som vi skrev om 6512>nylig, kan vi også kvitte oss med, takket være Symantec-programmererne. Dessuten er nettstedet SOKA4EVER hvor viruset hentet en rekke tillegg, blitt stengt av den japanske regjeringen.

Et annet farlig virus vi nå har fått vaksine mot, er W32.Mypics.Worm. Dette programmet spres som en .exe-fil via e-post, og kan føre til formatering av harddisken når datamaskinen skrus på i år 2000.

Forklaring på hvordan du fjerner virusene og annen detaljert informasjon finner du på nettstedet til Symantec.