ExplorerXP - smartere filbehandling

Filbehandling ble aldri det samme med Vista. Denne filbehandleren sørger for at XP-opplevelsen kommer tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Effektiv filbehandling er kanskje ikke noe hvermansen bedriver til dagen, men det er desto viktigere at verktøyene du har for hånden er de riktige den dagen du trenger dem.

Å flytte filer, opprette mapper, kopiere mellom enheter og lignende var kanskje enklere i Windows XP en i Vista, vil mange mene, takket være en enklere og til tider raskere Utforsker (Explorer).

Ekstrafunksjoner

Det finnes imidlertid mange alternative filbehandlere, og vi har tidligere skrevet om flere av dem. Men da vi kom over ExplorerXP, ble den raskt en av våre favoritter. Ikke bare minner grensesnittet temmelig mye om den klassiske XP-utforskeren, den har også fått noen ekstrafunksjoner som vi ikke helt forstår at vi klarte oss uten tidligere.

En av dem er automatisk visning av mappestørrelse.

Hvis du skal rydde opp på disken, eller kopiere en mappe til en minneplugg, er det selvfølgelig vesentlig å vite hvor mange megabytes en mappe beslaglegger.

Flere vinduer

Men ExplorerXP har også andre gode egenskaper, for eksempel kan du ha flere vinduer åpne innenfor samme ramme, slik at du enkelt kan sammenligne innhold, og dra og slippe filer og mapper mellom dem. I tillegg inneholder ExplorerXP diverse små verktøy, for eksempel kan du splitte filer i små segmenter - noe som kan være smart når store filer skal overføres via epost.

En annen smart funksjon er "Groups". Du kan gruppere mapper du bruker ofte, ikke ulikt bibliotekfunksjonen i Windows 7.

Litt smårusk

Programmet er egentlig tiltenkt Windows XP, men fungerer også i nyere versjoner av Windows. Vi har imidlertid opplevd noen problemer med integrasjonen mot høyre museknapp, der valgene har vært blanket ut. For øvrig har programmet fungert problemfritt.

Programmet er helt gratis å bruke, og kan lastes ned på en blunk fra denne siden (bare 410 KB).

Les også: Her er Explorer-alternativene