Expert

Å handle på Expert er nok både hyggelig og praktisk, men rimelig det er det ikke.

Experts beste tilbud på PC-fronten er en HP7820 fra Hewlett-packard. PCen har Intel Celeron 700 MHz prosessor, 64 MB minne, 20 GB harddisk og 12x DVD-spiller. I maskinen sitter et i810 brikkesett fra Intel. Lydkortet er integrert, og det samme gjelder et AGP-basert skjermkortet med 11 MB delt minne. Det finnes ett ledig spor til utbygning av internminnet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

PCen har innebygget modem og nettverkskort, og den leveres med 17” skjerm, tastatur og høyttalere. Av programvare får du Windows ME, MS Work Suite, MS Money 2001, Encarta Encyclopedia (leksikon) og faksprogrammet Smith Micro Quicklink III.

Prisen er 9.995 kroner med 24 måneders bindingstid til Telenor Internett og 11.998 kroner uten bindingstid.

Våre kommentarer
HP7820 er en del av HPs Pavillion-serie, laget spesielt for hjemmebrukere. Pcene skal være brukervennlige og rimelige, og denne maskinen var det ikke mye å utsette på da den kom ved juletider i fjor. Nå er det imidlertid skjedd mye siden den gang, og det kan kanskje virke som om Expert har glemt å sette ned prisen. Selskapet fusjonerte som kjent med Bonus Elektromarked i fjor høst, og de gode prisene Bonus brukte å varte opp med, ser ut til å glimre med sitt fravær etter fusjonen.

Prosessoren kan ikke lenger betegnes som spesielt rask, og minnet må betegnes som under minimum av hva du bør ha. Utgangspunktet er bare 64 MB, og 11 av disse deles med grafikkortet. Grafikkort-løsningen er i det hele tatt svak; denne maskinen er ikke bygget for at du skal kunne spille spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen blir rundt 3.000 kroner høyere dersom du regner ut hva 24 måneders Internett-abonnement vil koste deg. Dette er en alt for høy pris for denne PCen. Selv om du kjøper deg ut av bindingstiden med en gang, og heller betaler 12.000 kroner for PCen, vil dette aldri være noe fornuftig kjøp.

Se lenken "Den beste PCen" for å finne det beste kjøpet akkurat nå.