Evil Twin

Den franske utvikleren In Utero har skapt et plattformspill ulikt alt annet vi har sett. Med inspirasjon tatt fra barnebøker, tegneserier og filmene til Tim Burton, vil Evil Twin garantert bli en spesiell opplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spillet, hvis fulle navn er Evil Twin: Cyprien’s Chronicles, fanget vår oppmerksomhet allerede på E3-messen i mai, men grunnet tekniske problemer fikk vi ikke sett nærmere på det da. Nylig mottok vi imidlertid en betaversjon av spillet, som kommer i butikkene i løpet av september.

Faktumet at spillet er utviklet i Frankrike sier allerede litt om hva vi kan vente oss fra Evil Twin. Resultatet lever da også opp til disse forventingene – spillet er sært, mørkt, visuelt fascinerende og befolket av noen svært originale personligheter.

Gratulerer med dagen

image: Evil Twin

Du blir kjent med spillets bakgrunn i løpet av et lengre filmklipp. Kort fortalt, den foreldreløse gutten Cyprien bor på fosterhjem, og det er bursdagen hans. Selv om hans venner på hjemmet arrangerer et lite selskap, er ikke Cyprien i godt humør, i og med at hans foreldre tilfeldigvis døde på samme dato noen år tidligere. Cyprien låser seg inn på rommet sitt og snakker med sin imaginære venn – teddybjørnen Lenny. Før vi skjønner ordet av det raser alt sammen, og Cyprien havner i en parallell verden der Lenny er en folkehelt, men dessverre har blitt fanget av en ond skapning som regjerer i denne merkelige verdenen.

Cypriens oppgave er nå å redde teddybjørnen og resten av vennene hans fra fosterhjemmet. Det blir ikke lett.

Hopp og løp

Det er lett å avfeie Evil Twin som et ordinært plattformspill for småunger. I virkeligheten er spillet mye mer en det. Riktignok dreier mye seg om å hoppe fra sted til sted, men utviklerne har lagt inn såpass mye variasjon, originalitet og sjel i brettene at det aldri blir kjedelig. Du vil også måtte gå gjennom områder med fokus på løsning av gåter, eller direkte slåssing.

Spillet foregår i tredjeperson, men til tider kan du bytte til førstepersonsperspektiv. Du har også god kontroll over kameraet, og kan zoome inn for å se Cyprien på nært hold.

Det er mange fiender som venter på deg underveis, og Cyprien har husket å ta med sin hjemmelagede sprettert for å beskytte seg. Det er imidlertid langt fra alt – har han kraft nok, kan Cyprien forvandle seg til en superhelt, kjent som SuperCyp. SuperCyp er langt kraftigere enn hans menneskelige alter-ego, og kan blant annet skyte ildkuler og bevege seg mye raskere. Hans varighet er imidlertid begrenset.

image: Evil Twin

Brettene i spillet er svært varierte, og er gjennomgående bra designet. Du blir informert om målene, oppdragene og utviklingen av bakgrunnshistorien, og har hele tiden følelsen av at det du gjør faktisk har en mening.

I tillegg er Evil Twin meget imponerende visuelt, med flott og detaljert grafikk. Selv om bakgrunnen for historien (tegneserier, superhelter og lignende) kan virke noe barnslig, er dette ikke noe spill for barn – den surrealistiske følelsen og de mange ubehagelige scenene er rettet mot mer modne brukere.

Evil Twin kan minne en del om American McGee’s Alice, som kom ut tidligere i år. Både hovedpersonen og stemningen i spillene har mange likhetstrekk, men det virker som om Evil Twin faktisk har mer substans og innhold enn Alice, og følgelig gir deg mer for pengene. Det er derfor vi gleder oss til å se spillet i butikkene om noen ukers tid, og vi kommer da med en fullstendig anmeldelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!