Everything finner alt

Søk for deg med treg PC og raskt hode.

Har du en litt gammel PC kan filsøket i Windows være en treg affære. I Windows XP kan også selve prosessen med å komme igang med søket ta litt tid. Klikk på start, søk, irriter deg over hunden som dukker opp, og velg hva slags type fil du skal søke etter.

Undertegnede opplever som oftest at jeg vet hva filen jeg søker etter heter, og da er det unødvendig å bruke tid på å indeksere og søke gjennom store PDF-dokumenter. For bilder er det uansett bare mulig å søke på filnavn (og litt meta-data).

Les også: Søk flere steder på en gang

Everything finner alt

Everything er navnet på et kjekt, og veldig lite ressurskrevende program, som indekserer navnet på alle filene dine i en vanvittig fart. På en ny installasjon av XP tar det omlag ett sekund, og produsenten opplyser at det skal ta rundt ett minutt med en million filer.

Everything ser ikke veldig bra ut, men så er det ikke meningen heller. Programmet gjør det det lover. Foto: DinSide
Everything ser ikke veldig bra ut, men så er det ikke meningen heller. Programmet gjør det det lover. Foto: DinSide Vis merDet er også mulig å spesifisere søket til å kun gjelde enkelte filtyper, ekskludere ord og så videre. Det kan være lurt å ta en kikk i FAQen på nettsiden.

Merk deg at programmet også søker gjennom alt av mapper på maskinen din - du må ha administratortilgang for å bruke det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hindre programmer i å starte automatisk

Programmet kjører på Windows 2000 og nyere, og finner bare filer på NTFS-formaterte harddisker.

URL: www.voidtools.com

Saken har vært publisert på DinSide også tidligere. Oppdatert 27. februar. 2011