Eudora snart i versjon 5

Epostprogrammet Eudora er nå tilgjengelig i betaversjon 11, men skal komme i fullversjon i løpet av august eller september. Den nye versjonen inneholder flere spennende funksjoner.

Qualcomm Eudora 5.0 har fått flere interessante funksjoner i den første viktige oppgraderingen siden versjon 4.2 for omtrent et år siden.

Gruppevarefunksjon

I versjon 5.0 har Eudora fått en type gruppevarefunksjon ved navn ”Eudora Sharing Protocol” (ESP). Den nye funksjonen gjør at du kan danne arbeidsgrupper i epostprogrammet ditt, basert på dine kontakter, og legge mapper i disse gruppene. Filene i mappene vil bli synkronisert mellom medlemmene i den aktuelle gruppen, slik at alle får tilgang til oppdatert informasjon.

På denne måten kan det bli lettere å samarbeide, for eksempel i prosjekter, for de som ikke har tilgang til vanlig gruppevare. Du kan selvsagt også bruke dette for å gi familie og venner tilgang til ulike filer.

Anti-SPAM

Med litt kunstig intelligens og en ordliste med ”grisete” ord har Eudora 5.0 en funksjon som skal fjerne SPAM fra innboksen din. Med sin ”Moodwatch” sjekker Eudora teksten i eposten din, og gir den en gradering fra én til tre chili! Dermed kan du raskt se hvor ”grisete” epost du har fått. Du kan også stille inn ”Moodwatch” så den passer med dine ønsker, eller du kan fjerne den helt.

Kobling mot Palm

Gjennom Eudora Internet Suite (EIS) kan du både synkronisere din Palms epost mot PCen, eller du kan koble Palmen opp på nett og laste ned epost direkte til den. I tillegg inneholder EIS en fullt funksjonell nettleser.

Som Qualcomm pleier å gjøre, kommer Eudora til å bli tilgjengelig i forskjellige versjoner, alt etter hva du ønsker å betale. To av versjonene er gratis, der den ene av dem er en ”light” versjon som ikke inneholder alle funksjonene (blant annet ”Moodwatch”). Den andre er en full versjon, men som blir sponset av reklame. Du vil få bannerannonser i programmet, men ikke i epostene du sender.

Det siste alternativet er å kjøpe programmet. Da får du selvsagt hele programmet uten noen form for reklame. Prisen er $49.95, men du får en rabattkupong på $10 hvis du kjøper gjennom Internett.