Eudora oppgraderes

Versjon 4.2 av epost-programmet Eudora Pro kommer med flere spennende nyheter, som kraftige søkemuligheter i eposten din, stavekontroll og bedre brukervennlighet for vedlegg.

Eudora er et av verdens mest populære epost-programmer, særlig fordi det finnes en gratisversjon med litt færre muligheter enn fullversjonen, som kan lastes ned over nettet. Eudora Pro er et svært populært program for avanserte epostbrukere, og har bl.a. skikkelig støtte for flere kontoer.

Mer avansert stavekontroll

I versjon 4.2 får du mulighet for stavekontroll mens du skriver, hvor ord som ikke kjennes igjen av kontrollen markeres med en rød strek. Men fortsatt er det ingen muligheter for autokorrektur eller automatisk innsetting av stor forbokstav i begynnelsen av setninger, slik du kan i de vanligste tekstbehandlingsprogrammer.

Dessverre finnes stavekontrollen bare for engelsk – hjelpefilene forteller at det skal være mulig å få stavekontroll for andre språk, men for å finne ut hvordan dette gjøres, må du slå opp i en håndbok som kan kjøpes for 20 amerikanske dollar. Og i hjelpefilene står det ingenting om norsk er blant språkene som støttes.

Bedre vedleggsfunksjoner

I versjon 4.2 blir grafiske vedlegg vist som del av epost som du mottar. Dermed slipper du å åpne egne bildebehandlingsprogrammer for å se disse, slik du har vært nødt til å tidligere versjoner av Eudora. Men mottar du filmer og lydklipp, må du fortsatt benytte bestemte visningsprogrammer.

Med Eudora 4.2 blir det langt enklere å legge filer ved eposten din. Du kan åpne filer fra åpne-dialogboksen, eller klikke på filer som for eksempel ligger på skrivebordet og dra disse inn i eposten. Du kan også kopiere filer og lime disse inn i eposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere nyheter

Eudora 4.2 har også fått utvidede søkefunksjoner, slik at du kan søke i alle postkasser samtidig, og programmet gir deg også muligheten til å bruke forskjellige farger for å markere bestemte eposter.

Kranglete testversjon

Den testversjonen som vi lastet ned fra Eudora har en feil: Ved første gangs kjøring får du beskjed om at testperioden på 30 dager allerede er omme. Dermed blir muligheten for mottak og sending av epost satt ut av funksjon. Og det hjelper heller ikke å stille klokka tilbake. Dette er nok en feil som Eudora snart retter opp, men det betyr at du kanskje bør vente noen dager med å laste ned testversjonen hvis du gjør dette hjemmefra. Den er nemlig på over 7 Mb, noe som krever i overkant av en halvtimes nedlastnings på et 56 Kbps modem.

Velger du å kjøpe Eudora 4.2., koster det ca. 390 kroner (49,95 amerikanske dollar), mens registrerte brukere av Eudora 4.0 eller 4.1 kan laste ned oppgraderingen gratis.

Her finner du Eudoras hjemmesider.