Slik ser den altså ut, den 25 år gamle laserskriveren. Har du en slik? Foto: HP Museum
Slik ser den altså ut, den 25 år gamle laserskriveren. Har du en slik? Foto: HP MuseumVis mer

Etterlyser gammel skriver

Det er 25 år siden første laserskriver så dagens lys. Nå etterlyser HP eiere av LaserJet Classic. Fem av dem får en splitter ny fargelaser.

Våren 1984 lanserte HP verdens første laserskriver, LaserJet Classic. Den kostet 3.495 dollar, som med dagens konsumprisindeks skulle tilsvare rundt 60.000 kroner.

Les også: Skriveren kan mer enn du tror

Kunne prate mens den skrev ut!

Men det var ikke hvilken som helst skriver, den fikk plass på pulten, og dessuten kunne man føre en samtale mens den skrev ut. Begge disse egenskapene ble trukket fram som meget sensasjonelt i markedsføringen av skriveren.

Hastigheten var oppgitt til åtte sider pr minutt, og kvaliteten? Nesten skrivemaskinkvalitet, i følge pressemeldingen som fulgte skriverlanseringen.

Etterlyser eiere

Jan Petter Løkken, HP Norge
Jan Petter Løkken, HP Norge Vis mer


Nå etterlyser markedssjefen i HP Norge, Jan Petter Løkken, eiere av LaserJet Classic. Det skal visstnok være flere som fortsatt er i bruk, i følge HP.

- Vi vet at det er mennesker der ute som fortsatt sitter med eksemplarer av den første LaserJet skriveren. Vi ønsker at alle som sitter med et eksemplar tar kontakt med oss, sier Løkken.

Gir bort nye skrivere

Dersom du sitter med et slikt gammelt klenodium, får du nemlig sjansen til å bytte den inn i en splitter ny fargelaser.

- De fem første som kan vise til en LaserJet Classic fra 1984 får muligheten til å bytte den inn i en ny skriver. Førstemann får en HP LaseJet CM 3530, mens de fire andre får nye HP LaserJet CP1215, forsikrer Løkken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt man behøver å gjøre er å ringe Jan Petter Løkken i HP på tlf 97 05 77 43 innen 1. mai 2009.

Er dette verdens enkleste fargeskriver?