<strong><strong>ANNENHVER GANG:</strong></strong> Har du flere barn enn nettbrett, er det kjekt med spill man spiller etter tur. Foto: ALL OVER PRESS
ANNENHVER GANG: Har du flere barn enn nettbrett, er det kjekt med spill man spiller etter tur. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Ett nettbrett, flere spillere

Her er fem gode spill man kan spille på tur.

Publisert
Sist oppdatert

Mange norske husstander har gått til anskaffelse av et nettbrett, men de færreste har like mange som antall personer i husstanden.

Det kan selvsagt by på turbulente forhold blant den yngre garde og krangling om hvem sin tur det er til å spille.

Stillere i baksetet blir det hvis man kan spille spill sammen – her er fem nettbrett-godbiter som har én ting felles: De kan spilles av flere spillere, der man spiller etter tur (altså ikke den typen der flere må trykke på skjermen samtidig – det blir det ofte krangling av).

Dessuten er alle tilgjengelige både for iPad og Android-nettbrett.

Ticket to ride

<strong><strong>CHUGGA-CHUGGA:</strong></strong> I Ticket to ride skal man bygge jernbanestrekninger på en smart måte for å vinne spillet.
CHUGGA-CHUGGA: I Ticket to ride skal man bygge jernbanestrekninger på en smart måte for å vinne spillet. Vis mer


Det klassiske brettspillet, som kom i 2004 og vant flere priser, er også tilgjengelig for nettbrett og støtter opp til fem spillere som spiller på tur. Har du ikke spilt spillet før, følger det med en opplæringsfunksjon som forklarer spillmekanikken.

Kort fortalt skal spillerne bygge jernbaner mellom byer, der hver spiller får hemmelige oppdrag som skal utføres for å få poeng.

Spillet kan også spilles mot datastyrte motstandere eller over internett mot andre spillere verden over.

Ticket to Ride (App Store, kr 49)
Ticket to Ride (Google Play, kr 42)

DrawRace 2

<strong><strong>TEGN FØRST, KJØR ETTERPÅ:</strong></strong> I Drawrace kan du i ro og mak tegne hvordan bilen skal kjøre. Når alle spillere er ferdige, starter racet.
TEGN FØRST, KJØR ETTERPÅ: I Drawrace kan du i ro og mak tegne hvordan bilen skal kjøre. Når alle spillere er ferdige, starter racet. Vis mer


Dette er et bilspill litt utenom det vanlige. I stedet for at man kjører «live» er det laget slik at hver spiller først tegner med fingeren hvor de vil at bilen skal kjøre når racet begynner.

Drar man fingeren raskt, kjører bilen fort, og drar man den sakte vil bilen bremse (gjøres typisk før en krapp sving). Når alle spillerne har tegnet sine spor, starter racet der bilene kjører slik spilleren har bedt om.

DrawRace 2 HD (App store, kr 21)
DrawRace 2 (Google Play, kr 6)

Worms 3

<strong><strong>KABOOM:</strong></strong> Få spill har så mye våpen tilgjengelig som Worms.
KABOOM: Få spill har så mye våpen tilgjengelig som Worms. Vis mer


«Worms» er et spill som neppe trenger noen stor introduksjon. Spillserien har vært tilgjengelig på PC og konsoll i en årrekke – det første spillet kom allerede i 1995 og har vært etterfulgt av en rekke utgivelser.

Hver spiller har et lag med meitemarker og skal prøve å utrydde de andre lagene. Til hjelp har man et arsenal med våpen – både hagler, bazookaer, flyangrep og mer til. I tillegg finnes det en rekke unike og morsomme våpen, som den Monty Python-inspirerte Holy hand grenade. Selv om det høres voldsomt ut, er det hele selvsagt med et stort glimt i øyet.

Worms 3 (App Store, kr 6 på kampanjetilbud)
Worms 3 (Google Play, kr 30)

OLO

<strong><strong>CURLING-ISH:</strong></strong> I OLO gjelder det både å tenke strategisk og være presis med fingeren.
CURLING-ISH: I OLO gjelder det både å tenke strategisk og være presis med fingeren. Vis mer


«Dette spilte vi nesten hele tiden på turen til Irland», sier Ole Petter begeistret og trekker frem «OLO» når jeg spør om han har noen gode tips til turbaserte flerspillerspill.

Dette er en slags curling-variant der målet er å plassere sine brikker i motstanderens felt og klinke hverandre for å sette brikkene ut av spill. Både to og fire spillere kan spille mot hverandre.

OLO game (App Store, kr 14)
OLO (Google Play, kr 15)

Carcassonne

<strong><strong>VELKJENT BRETTSPILL:</strong></strong> Carcassonne kom i år 2000 og er like gøy på nettbrett som på stuebordet.
VELKJENT BRETTSPILL: Carcassonne kom i år 2000 og er like gøy på nettbrett som på stuebordet. Vis mer


Det finnes en drøss av brettspill i de respektive app-butikkene, men få er ansett å være så velpolert som Carcassonne.

Her kan inntil fem spillere spille mot hverandre, der man etter tur legger ut brikker for sammen å forme et landskap. Om du ikke har spilt det før, får du et kjapt overblikk over reglene på Wikipedia. Som med brettspill-utgaven finnes også tilleggspakker du kan kjøpe for å bygge videre på grunnversjonen.

Carcassonne (App Store, kr 70)
Carcassonne (Google Play, kr 25)

Les også:
10 iPad-spill flere kan spille
10 iPad-spill for barn

Har du noen favoritter? Del dem gjerne med Dinsides lesere i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer