Et litt stiligere skrivebord

Kul 3D-effekt gjør Windows litt penere.

I en parodi av NRK-profilen Per Sundnes sa en komiker en gang følgende om trenden som dreide seg om å ha store, gule oksygentanker i stua: «Det er ikke så veldig praktisk, men ganske trendy!»

På sett og vis er det mange tilllegg som forbedrer brukergrensesnittet som faller inn under denne kategorien. Men om det gjør at Windows blir penere å se på, uten å være i veien kan det vel ikke skade?

Tidligere har vi skrevet om Bumptop, programmet som gjør skrivebordet til en lek. Det var definitivt mer morsomt enn nyttig.

På grensen til trendy

Gratisprogrammet T3Desk ser imidlertid spennende ut hva brukbarhet angår.

Programmet, som visstnok skal fungere på alle Windows-versjoner tilbake til Windows 95, lar deg minimere programvinduer til skrivebordet, i stedet for oppgavelinjen.

Dette programmet er først og fremst for deg med stor skjerm. Har du mange vinduer oppe, og skifter ofte mellom disse, kan T3Desk gå fra å være såkalt "eye-candy", til å faktisk ha en bruksverdi.

Et litt stiligere skrivebord


Når man høyreklikker på minimer-ikonet legger vinduet seg i miniatyr på skrivebordet med en snasen 3D-effekt. I Windows 7 får du også et ikon på oppgavelinjen hvor du kjapt kan bytte mellom de minimerte vinduene. For å hente et vindu opp igjen er det bare å klikke en gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg får du også et ikon på oppgavelinjen hvor du får en oversikt over de minimerte vinduene ved å holde musepekeren over ikonet.

Du finner T3Desk her.