Et døende medium?

Komplett.no er krystallklare: Brennbare DVD-plater er en død sak.

Har du brent noen CD eller DVD-plater i det siste? Hvis du svarer nei er du ikke alene. Nettbutikken Komplett.no melder om at salget av brennbare CD/DVD-plater har gått kraftig tilbake den siste tiden. Ikke så rart kanskje, når minneplugger og eksterne harddisker er blitt stadig billigere, og byr på langt bedre kapasitet, samtidig som disse lagringsmediene er enklere å håndtere.

- Vi merker en rimelig nedgang på salg av CD/DVD-plater ja, forteller produktsjef Stian Olsen hos Komplett.no til DinSide Data.

Nettbutikken har den siste tiden flere ganger tilbudt CD- og DVD-plater, samt tilbehør som omslag og konvolutter, til dumpingpriser. Brennbare DVD-plater på spindel med 25 stk har vært helt nedi 25 kroner i såkalte Weekend-tilbud og Ukens tilbud, noe som altså gir en stykkpris på 1 krone. Med en kapasitet på 4,7 GB skal det godt gjøres å finne rimeligere lagringsmedium. Men kapasiteten er naturligvis ikke allverdens lenger.

Kopier data fra ødelagte DVD-er

Setter sin lit til Blu-ray

- Slik vi ser det, er DVD-en som lagringsmedium dødt inntil Blu-ray kommer på markedet med billigere brennere, og platene blir betydelig billigere, forteller Olsen.

Mens du kan få en DVD-brenner til PC for rundt 200 kroner, må du fortsatt punge ut med bortimot det tidoble for en Blu-ray-brenner. Da kan du riktig nok brenne plater med en kapasitet på 25 og 50 GB, men prisene på platene er fortsatt svært stive, og starter gjerne på rundt en hundrelapp pr plate.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blandede erfaringer

Andre nettbutikker er ikke fullt så kategoriske når de blir bedt om å kommentere sitt salg av brennbare plater.

- Vi selger ikke mye, men utrolig nok selger vi faktisk mer nå enn for 3-6 måneder siden, forteller Gisle Andreassen hos Netshop.no, og legger til at mindre volum riktig nok fører til selv små svingninger kan gjøre store prosentvise utslag på totalen.

Nettbutikken PS.no har ikke merket noen store endringer i det siste.

- Vi har fortsatt et jevnt salg av brennbare DVD-plater. Det er jo et billig medium, forteller Geir Karlsen PS.no.

Nye DVD-er varer evig?