Erroguard: Betale for feil?

Hei,

Når jeg logger meg på maskina kommer det opp "Tilkoblingsvarsel". Jeg får dem ikke til å komme bort før jeg går inn og lukker "Brannmuren" på NormanVirusControl. Og da er det jo ikke nå vits i å ha virusprogram.

En annen ting som også er dukket opp nå, er "ErrorGuard". Det står at jeg har 316 Errors på maskina mi. Når jeg går videre på ErrorGuard må jeg betale for å få det ordnet. Har ikke lyst til å oppgi Visanr på nettet.

Kan du hjelpe meg? Hvordan jeg skal få alt dette til å bli bra?

Hilsen Grete

Datadoktoren svarer

Hei,

ErrorGuard er faktisk ikke et snilt hjelpeprogram i det hele tatt - det er klassisk spionvare. Det installerer seg selv via oppsprettvinduer i Internet Explorer og later som om det finner masssevis av feil for å lure til seg pengene dine. I tillegg samler det informasjon om deg og surfevanene dine.

For å få det bort må du høyreklikke på oppgavelinjen nederst på skjermen i Windows XP, velge Oppgavebehandling og gå til arkfanen som heter Prosesser. Der høyreklikker du på Erroguard.exe og velger Avslutt prosess (husk å klikke ja på spørsmålet om du er sikker).

Deretter må du finne kontrollpanelet for å legge til eller fjerne programmer, og avinstallere ErrorGuard derfra. Så bør du skaffe deg Ad-Aware og kjøre programmet for å fjerne eventuelle rester og se etter anre skumle programmer du har liggende.

Når det kommer til brannmuren i Norman Virus Control, er det nok best å beholde den på - ettersom den snapper opp akkurat slike programmer som forsøker å sende informasjon om deg til servere på den andre siden av jorden.

Når du får mange advarsler som dette, er det på tide å sjekke om maskinen din har virus - eller spionvare som du kan sjekke med Ad-Aware.

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar