<strong>KRYPTISK:</strong> Slik ser invitasjonen fra Microsoft ut. Her overlates det meste til fantasien. Foto: Skjermdump
KRYPTISK: Slik ser invitasjonen fra Microsoft ut. Her overlates det meste til fantasien. Foto: Skjermdump Vis mer

Microsoft-pressekonferanse i Shanghai

Er tiden moden for Surface Phone?

Microsoft varsler at de vil lansere ny enhet, og den lanseringen trenger du ikke vente lenge på.

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag varslet Microsoft at de vil «vise verden hva som blir det neste». Ifølge The Verge, som har snakket med sine kilder i selskapet, skal «det neste» være ny hardware.

Selskapet har opprettet en egen nettside for invitasjonen, og denne siden har en «nyheter»-seksjon. Er du veldig spent på hva Microsoft kommer med, kan det altså være lurt å bokmerke denne siden først som sist.

Invitasjonen gir tilsynelatende ikke rom for mye tolkning, selv om vi risikerer å måtte bite i oss ordene etter pressekonferansen. Det er et bilde av en takterrasse, med Shanghais skyskrapere i bakgrunnen. Under står teksten og datoen, 23. mai.

Hva kommer?

At produktet hører hjemme i Surface-universet, virker å være ganske sikkert. Microsofts Surface-sjef har selv tvitret om pressekonferansen og lagt på emneknaggen #Surface.

Med få andre hint får vi likevel frie tøyler til å spekulere, og det mest aktuelle alternativet er at det er Surface Pro 5 som skal vises fram. Det er også på høy tid – forgjengeren ble lansert i oktober 2015, altså for over ett og et halvt år siden.

Den nye Surface Pro ryktes å ha noen mindre nyheter, men har også blitt beskrevet som en «lite dramatisk» oppgradering fra Surface Pro 4.

Samtidig, hvis Microsoft skal «vise verden hva som blir det neste», så hadde det vært litt trist om «det neste» var en litt oppgradert Surface Pro. Derfor håper vi at det i stedet er et annet rykte som blir bekreftet i slutten av mai.

Ny telefon?

Vi innrømmer det med én gang: Dette er ikke det mest sannsynlige ryktet. Men Surface Phone har vært på ryktebørsen ganske lenge nå, og ifølge TechRadar bekreftet Microsoft-toppsjef Satya Nadella nylig at selskapet fortsatt er interessert i å lage telefoner, så ryktet er ikke helt ubegrunnet.

Men om de skulle klare å lansere en splitter ny telefon, som etter sigende ikke skal ligne på tradisjonelle smarttelefoner, uten at det på forhånd var lekket noen bilder eller detaljer, så hadde det vært ganske oppsiktsvekkende.

Da måtte de hatt sikkerhet på nivå med Apple anno tidlig 2000-tall, da svært lite var kjent før lansering.

Samtidig er Surface Phone kanskje det produktet som i størst grad kan leve opp til Microsofts lovnad om å vise hva som blir «det neste».

Helt til slutt må vi nevne at det også kan være snakk om lansering av Surface Book 2, men siden den første Surface Book kun nylig har kommet for salg i Norge håper vi at Microsoft i stedet viser fram noe som norske forbrukere kan få tak i mens vi fortsatt skriver 2017.

Fasiten får vi 23. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer