Er PCen din rå nok?

Det er ikke lenge til de mest omtalte PC-spillene på mange år slippes løs. Er maskinen din kraftig nok til å kjøre Doom III og Half Life 2? Her er svaret.


Det er liten tvil om at Doom III og Half Life 2 er de to mest etterlengtede spillene for flesteparten av PC-spill-enusiaster. Begge har vært i utvikling i mange år, og det er endelig blitt bekreftet at Doom III kommer i butikkene 13. august. Half Life 2 har fremdeles ingen offisiell utgivelsesdato, men i følge Valve bør det ferdigstilles i løpet av august, og følgelig slippes rundt september.

De offisielle systemkravene for begge spillene er uansett klare, og det er spennende å vite hva slags maskin man behøver for å kjøre de grafisk mest avanserte spillene som noensinne er produsert.

For å i det hele tatt kunne kjøre Doom III, trenger du en Pentium 4 1.5 GHz eller Athlon 1500 XP-prosessor, 384 MB RAM og et GeForce 3 eller ATI Radeon 8500-grafikkort. Dette er minstekravene, og for å kunne kjøre spillet i full oppløsning, med alle spesialeffekter og detaljer, trenger du en enda raskere maskin. Et grafikkort i NVIDIA GeForce FX eller 6800-klassen, eventuelt ATI Radeon 9800 eller X800, er anbefalt. Prosessorhastigheten bør ligge på godt over 2 GHz, og minnestørrelsen bør være på minst 512 MB, helst 1024 MB. Doom III er spillet som kommer til å flytte grenser for hva som er mulig å vise på en PC, og derfor vil være vel verdt en oppgradering.

Half Life 2, på sin side, er noe mindre krevende. Minstekravet er en prosessor med 1.2 GHz, 256 MB RAM og et grafikkort som støtter DirectX 7-grensesnittet (for eksempel kort av GeForce 2- eller GeForce 4 MX-klassen).

For å kunne kjøre Half Life 2 med full detalj, anbefaler Valve en 2.4 GHz-maskin, med 512 MB RAM og et DirectX 9-kompatibelt skjermkort. Som vanlig, jo kraftigere PC, desto bedre ytelse, så det skader ikke å ha en maskin som overskrider selv disse anbefalingene.

Alternativt kan du selvsagt også vente på XBox-versjonene av disse spillene, selv om den grafiske kvaliteten vil bli noe redusert!

Se skjermbilder fra Doom III og Half Life 2!