Er nettstedet trygt?

Er nettstedet trygt?

Her er to tjenester som gir deg verdifulle opplysninger.

Publisert
Sist oppdatert

Vi hører stadig om svindlerier på nett. Om phishing, keylogging og lignende, ting som kan skje når man uheldigvis dumper innom en side man ikke hadde tenkt å besøke i utgangspunktet.

Svindlerne seiler ofte under falsk flagg, og utgir seg for å være noe helt annet enn de egentlig er, og får folk på kroken ved å spille på frykt og godtro.

De mest sofistikerte sidene utnytter kjente og ukjente sikkerhetshull i nettleseren din, et problem som gjerne rammer brukere som ikke har fulgt rådene om å oppgradere til siste versjon eller har lastet ned de siste sikkerhetsfiksene fra leverandøren.

Heldigvis finnes det en rekke gode nettjenester som kan fortelle deg ganske mye om nettstedene du besøker. Vi nøyer oss med å nevne to av dem her i dag, men det er til gjengjeld to av de som sitter på det aller største datagrunnlaget; Google og Symantec.

Google vet mye om sidene du besøker

Google har en egen tjeneste kalt Google Safe Browsing Diagnostic Page. Denne når du enkelt ved å legge følgende inn i adressefeltet i nettleseren din:

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=

Og så legger du på adressen til nettstedet deretter, for eksempel

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=www.brothersoft.com

og trykker Retur-tasten.

I skrivende stund gir Google oss følgende resultat, og ut fra dette forstår vi at ikke alt hos Brothersoft.com er like bra:

Er nettstedet trygt?


Symantecs alternativ

Symantec har på sin side en tjeneste kalt Norton Safe Web:

Her taster du inn siden du lurer på i tekstfeltet, og trykker på forstørrelsesglasset. Det samme nettstedet gir oss følgende resultat:

Er nettstedet trygt?


Resultatet fra Norton kan ikke misforstås. Lenger nede på siden får du også en beskrivelse av hvilke trusler som er oppdaget på siden.

Norton Safe Web er integrert i sikkerhetspakken Norton Internet Security 2010, og det vil da dukke opp en advarsel allerede i listen over søkeresultatene dine fra for eksempel Google.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer