Er DRM likevel nødvendig?

Nesten alle piratkopierer populært spill uten beskyttelse.

Utviklerne av det populære spillet World Of Goo ville bevise at det kan gå an å ha økonomisk suksess med et spill uten å ty til kopibeskyttelse, bare prislappen var riktig. Hvordan gikk det så med dem? Ikke særlig bra, i følge Neowin.

Les vår anmeldelse av World Of Goo

Torrent-yndling

Det er magasinet Joystiq som hevder at 90% av installasjonene av det populære og origanele spillet er piratkopierte. Spillet har lenge figurert høyt på listen over mest populære nedlastingene på diverse torrent-siter.

Men ikke alt ser dystert ut, sier Neowin. Utviklerne av spillet har nemlig fått noen positive eposter fra folk som har piratkopiert spillet, men som hevder at de likevel vil gå til innkjøp av spillet i etterkant.

Fortsatt problematisk

Spørsmålet er likevel om det er nok til at de to lovende spillutviklerne Ron Carmel and Kyle Gable kan regne prosjektet som en suksess. DRM-fjerning på spill, musikk og film, kombinert med lave priser (World Of Goo koster rundt hundrelappen) er muligens ikke nok til å få et pirat-vant publikum til å åpne lommeboken, slik mange DRM-motstandere påstår, i følge Neowin.

Si din mening nederst i saken.