Er dette Windows 7-betaen?

Den er ventet i januar, men er muligens tilgjengelig på piratnettverkene allerede nå.

I løpet av dagen har "Windows 7 build 6956" blitt blant de aller mest populære nedlastingene på de største torrent-sidene på nettet.

Mange mener dette er den samme versjonen som i januar er ventet å bli den første offisielle beta-versjonen av Microsofts kommende operativsystem, som fortsatt ligger ca ett år fram i tid.

Les også: Smart Windows 7-funksjon i XP

Rekordrask spredning

I følge iTWire er det en deltaker på Microsofts WinHEC-konferanse i Kina som står bak lekkasjen til piratnettverkene. I går, 7. desember, fikk nemlig deltakerne tilgang til en virtuell PC med Windows 7 versjon 6956 installert.

Vedkommende deltaker skal ha klart å lage en installerbar DVD-versjon av operativsystemet ved å kombinere filene fra den virtuelle PCen, med installasjonsrutinen som fulgte med versjon 6801, som ble tilgjengelig for utviklere for en måned siden.

Skjermbilde fra Build 6956
Skjermbilde fra Build 6956 Vis mer


Knappe 24 timer etter at deltakerne fikk tilgang til den virtuelle PCen, var DVDen allerede lastet ned til tusenvis av nysgjerrige programpirater verden over.

Versjon 6956 skal i følge vår kilde være mye raskere enn 6801, den nye super-baren er på plass rett ut av esken, ny start-knapp, det samme gjelder Aero-Shake og den nye animerte oppstartsskjermen:


DinSide Data vil komme tilbake med mye mer Windows 7-stoff i tiden fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også:
Vi demonstrerer Windows 7
15 ting vi digger i Windows 7