Er dette verdens tynneste 13-tommer?

HPs nye Envy måler under 12,9 millimeter.

<B>SLANK SAK</B>: HP Envy 13 <i>kan</i> være verdens tynneste bærbare PC med 13,3 tommer skjerm. Foto: PRODUSENTEN
SLANK SAK: HP Envy 13 kan være verdens tynneste bærbare PC med 13,3 tommer skjerm. Foto: PRODUSENTENVis mer

BARCELONA: Under et pressearrangement i Barcelona tidligere denne uken, lanserte HP rundt 20 nye PC-er og nettbrett. En av PC-ene som vakte størst oppsikt, var modellen HP Envy 13. Dette er den tynneste PC-en HP har lansert noensinne, med en tykkelse som ingen steder overstiger 12,9 mm.

Overraskende nok har HP fått plass til en HDMI-port i full størrelse, tre USB 3.0-porter og en kombinert lyd inn/utgang.

Minnekortleser for SD-kort er også på plass, men spesielt fullstørrelse HDMI er fraværende på flere av de tynneste konkurrentene.

IKKE MYE Å GÅ PÅ: Skal det bli tynnere enn dette, må fullstørrelse USB-porter og HDMI-utgang vike. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
IKKE MYE Å GÅ PÅ: Skal det bli tynnere enn dette, må fullstørrelse USB-porter og HDMI-utgang vike. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Tynnest?

HPs designsjef demonstrerer Envy 13 under presselanseringen i Barcelona. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HPs designsjef demonstrerer Envy 13 under presselanseringen i Barcelona. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


- Vi har ikke funnet noen 13-tommere i markedet som er tynnere, uttalte designsjef hos HP, Stacy Wolff.

Her er de tynneste konkurrentene

Vi har tatt en titt i Dinsides testarkiv, og der fant vi at Acer Aspire S7 også måler 12,9 mm på det tykkeste. Det samme målte siste generasjon Samsung 9 Series, men den modellen forsvant fra markedet for en tid tilbake.

Deretter følger Sony Vaio Pro 13, som målte akkurat 13 mm på det tykkeste. Heller ikke denne modellen er i handelen lenger.

Med utgangspunkt i vårt eget testarkiv kan det altså tyde på at Wolff har rett. Hvis du kjenner til noen maskiner som er tynnere, kan du bruke debattfeltet nederst i artikkelen.

Her har vi samlet noen bilder av Envy 13, sammen med de nevnte konkurrentene:

HP Envy 13 Foto: PRODUSENTEN
HP Envy 13 Foto: PRODUSENTEN
SLANK SAK: HP Envy 13 kan være verdens tynneste bærbare PC med 13,3 tommer skjerm. Foto: PRODUSENTEN
Acer Aspire S7 Foto: PRODUSENTEN
Acer Aspire S7 Foto: PRODUSENTEN
Samsung Series 9 Foto: PRODUSENTEN
Samsung Series 9 Foto: PRODUSENTEN
Sony Vaio Pro 13 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Sony Vaio Pro 13 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS


Fin maskin

HP Envy 13 har uansett en imponerende spesifikasjonsliste, størrelsen tatt i betraktning. Innpakningen er i magnesium, og på innsiden sitter en siste generasjon Intel Core-prosessor (Intel Core i5-6200U), Intel HD 520-grafikk, 8 GB RAM og en SSD på inntil 512 GB (M.2-type).

IPS-skjermen har svært høy oppløsning, 3.200 x 1.800 piksler for å være nøyaktig. Den har blank overfølate, men er ikke berøringsfølsom. En morsom detalj er at nedre del av skjermen kommer under tastaturet når brettes ut, slik at dette løftes opp fra bordet. Dermed får du en lett skråning av tastaturet, samtidig som maskinvaren får bedre luftsirkulasjon.

En lignende løsning har vi tidligere sett på Sony Vaio Pro 13, og det kan virke som en smart innretning.

For øvrig har PC-en et trådløst 802.11ac-kort (2x2 MIMO med Bluetooth), baklyst tastatur og innebygde høyttalere fra Bang & Olufsen.

Maskinen veier 1,27 kg og batteritiden er oppgitt til 10 timer med variert bruk.

Envy 13 kommer på markedet i november, og prisene starter på 799 euro (rundt 7.300 kroner). Vi satser på å få testet maskinen når den dukker opp på markedet her hjemme.

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av produsenten. Les mer her