Er dette verdens dummeste tyv?

Etter en supertabbe lå et glassklart ansiktsbilde og video ute på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva om den bærbare PCen din ble stjålet i dag?

De fleste tyver er flinke nok til at du aldri får se den igjen, men ikke alle er like smarte.

Se bilde og video av tyven lenger ned i artikkelen

Dagens helt hadde stjålet seg en fin bærbar PC, og tok den i bruk så snart han kom hjem. Etter å ha hatt den noen dager og tatt noen bilder (sikkert med et stjålet kamera), fant han ut at det var på tide å laste dem opp på fotonettjenesten Flickr.

En liten detalj

Det han imidlertid glemte, var å logge ut den opprinnelige eieren og logge på seg selv. Eieren skjønte lite da det plutselig hadde kommet nye bilder på Flickr-kontoen hans av en kar han ikke ante hvem var:

Bildet som ble lastet opp (faksimile fra Flickr.com)
Bildet som ble lastet opp (faksimile fra Flickr.com) Vis mer


Men så kom kompisen plutselig på noe lurt:

image: Er dette verdens dummeste tyv?


I sin egen blogg har eieren, Bill MacEwen, postet en etterlysning og ber om tips dersom noen kjenner mannen på bildet over. I tillegg finnes en overvåkningsvideo som han har lagt ut på YouTube:


På nettet spres slikt som ild i tørt gress - alle de store nettstedene har plukket opp historien, og det aner oss at vedkommende blir tatt for tyveriet rimelig kjapt.

For deg som vil overraske tyven på lignende vis, har vi tidligere skrevet om denne nettjenesten. Eller hva med et program som starter en alarm så snart noen prøver å stjele laptopen din?

Det beste er selvsagt å kombinere dette med jevnlig backup - det som ligger lagret på maskinen er for de fleste tross alt langt mer verdifullt enn maskinen selv.