- Er dette grafikkortet godt nok?

Hei, har nettopp bestilt meg ny stasjonær, men begynte å bli litt bekymret da jeg så at jeg hadde valgt for dårlig grafikkort. Ikke at jeg vet dette selv, men har lest at Geforce 7100GS ikke skal være noe "førstevalg for spill".

Jeg bestilte maskinen på internett, og det er for sent å avbestille nå. Jeg bruker vanligvis ikke å kjøre så altfor krevende spill, men tror du dette grafikk kortet er godt nok til Half life 2? Det er nok det mest krevende spillet jeg kommer til å kjøre på PC'en, derfor hadde det vært fint å vite dette.

Datadoktoren svarer

Når en skal kjøpe seg PC er to ting en bør ha i bakhodet: hvor mye man er villig til å bruke av penger og hvordan PCen skal brukes. Mange kjøper en PC som har langt mer kraft enn de strengt tatt trenger, og noen angrer gjerne i etterkant fordi de skulle ha hatt en litt bedre skjerm eller lignende.

I dette tilfellet er det helt klart at et GeForce 7100GS-basert grafikkort ikke på langt nær er noe "top-notch" kort til å spille med; i hvert fall når det gjelder de nyeste spillene på markedet.

Heldigvis er ikke Half-Life 2 det mest ressurskrevende spillet, og det er dessuten to og et halvt år gammelt. De fleste grafikkort som selges nye i dag vil derfor i større eller mindre grad være i stand til å kjøre dette spillet, men et 7100GS-kort vil riktignok ikke være i stand til å kjøre HL2 på "full pupp" - noe må ofres i detaljnivået.

Vi har ikke testet dette kortet selv, men i en test vi vant hos VR-Zone klarte de å kjøre spillet med over 30 bilder pr sekund på 1024x768-oppløsning med middels detaljnivå og på 800x600 med detaljene skrudd til det maksimale. Med andre ord vil det være fullt mulig å få glede av ett av de siste åras beste spill med din maskinvarekonfigurasjon, gitt at resten av systemet tilfredsstiller maskinkravene og gjerne litt til.

Er du ute etter en bedre spillopplevelse, kan en løsning også være å oppgradere grafikkortet i etterkant. For eksempel er grafikkort basert på Radeon X1650 Pro eller GeForce 7600GS gode valg i prisklassen "en drøy femhundrelapp".