Å vise respekt for andre debattanter er første bud for å holde debatten konstruktiv. Foto: Colourbox.com
Å vise respekt for andre debattanter er første bud for å holde debatten konstruktiv. Foto: Colourbox.comVis mer

Er det rart det blir krig?

Ikke alle har samme preferanser. La oss respektere det.

Her på DinSide Data prøver vi å balansere innholdet slik at vi dekker over det meste.

Vi skriver både Windows-relaterte og Mac-relaterte artikler, både iPhone-relaterte og Android-relaterte, vi varierer produkttestingen for å dekke flere leverandører etc.

Med få unntak (eksempelvis kommentarartikler) forholder vi oss objektive og setter personlige preferanser til side.

I debattfeltet under artiklene er det imidlertid ikke sånn. Nevner vi ett av de røde ordene, dvs. iPhone, Mac, Windows eller lignende, er det som å helle bensin på et bål.

 Foto: xkcd.com
Foto: xkcd.com Vis mer


Debatten blåses ut av proporsjoner, og i løpet av få innlegg er det krig. Det er ikke uvanlig at en artikkel om et kjekt lite program får en hale med flere titalls aggressive innlegg som ikke omhandler programmet som omtales, men som handler om hvilket operativsystem som er best.

Å skrive om enkelte produkter er blitt som å skrive om religion.

For å være ærlig er jeg fryktelig lei av utagerende debatter som havner langt til side for temaet i artikkelen. En skulle kanskje tro at vi gnir oss i hendene når en artikkel får 200 debattinnlegg og aktiviteten på artikkelen blir stor, men det er faktisk ikke sånn. Jeg ville mye heller hatt 10 kvalitetsinnlegg som på en eller annen måte beriker artikkelen enn 200 som ikke gjør det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nemlig det som gjør DinSide bedre og gir leserne merverdi fra debattfeltet. Utagerende diskusjoner er først og fremst interessant for de få som deltar.

Pål Joakim Olsen er teknologiredaktør i DinSide.
Pål Joakim Olsen er teknologiredaktør i DinSide. Vis mer


For all del - det skal være lov å debattere. Vær gjerne uenig med oss (send gjerne epost, så er det enda større sjanse for at vi følger opp) eller andre debattanter, kom med nyttige innspill, tips til alternativer, erfaringer med det som omtales eller andre ting du mener er relevant til artikkelen.

Men hold det relevant! Vil du ta opp andre temaer, er du veldig velkommen til å bruke forumet vårt.

Og ikke minst - gå for ballen og ikke for mannen. Alt for ofte ser vi diskusjoner utarte seg i toveis drittkasting der det blir viktigere å angripe motstanderen som person enn å føre saken videre. Fra debattreglene våre heter det seg at DinSides forum skal være et nyttig, engasjerende og hyggelig sted. Alminnelig folkeskikk og respekt for meddebattanter er derfor den aller viktigste rettesnoren for deltakelsen.

Noen liker Mac. Noen liker Windows. Noen liker Linux. Noen liker iPhone. Noen liker Android. Noen liker Canon. Noen liker Nikon. Og så videre.

La oss leve med at ikke alle har de samme preferansene og slutte med å vri ALLE debatter til hva som er best.

God debatt!