Er det lurt å kjøpe LCD-skjerm nå?

Hei,

Jeg har et spørsmål (mer enn et problem, egentlig). Jeg skal kjøpe ny PC, og vurderer skjerm. Tenker på å kjøpe en LCD-skjerm, 15".

Det jeg lurer på er om jeg bør satse på LCD eller CRT? Og hva med antall tommer? Er en 15" LCD like stor (i faktisk billedstørrelse) som en 17" CRT? Finnes det klare ulemper - bortsett fra pris - med LCD? Er det bedre å legge like mye penger i en bedre(?) CRT-skjerm?

Hilsen Storm

Datadoktoren svarer

Hei Storm,

Det er mange fordeler med en LCD-skjerm. Den mest innlysende er at skjermen tar langt mindre plass på pulten din. Men den krever også mindre strøm, og bildet er ofte mer stabilt og i mange sammenhenger også skarpere enn på en vanlig CRT-skjerm.

Ulempene er også til stede. For det første er teknologien fortsatt dyrere enn CRT. Fargegjengivelsen blir av mange betraktet som dårligere enn på CRT-skjermer, og selv om forbedringene har vært formidable de siste årene, er det fortsatt sjelden å se LCD-skjermer for eksempel i avanserte grafiske miljøer.

Det er riktig at LCD-skjermer som regel har større bildeflate enn en tilsvarende CRT-skjermer. En 15" LCD har vanligvis en bildeflate som ligger tett opp til dette, mens en 17" CRT-skjerm vanligvis ikke gir deg større bildeflate enn rundt 16".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar