<strong>KJEDELIG:</strong> Vi nekter å tro at vi er alene om å ha irritert oss når en spillelisteeier har byttet ut sangene. Foto: Pål Joakim Pollen
KJEDELIG: Vi nekter å tro at vi er alene om å ha irritert oss når en spillelisteeier har byttet ut sangene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Finne gammel versjon av en Spotify-spilleliste?

Er det ikke surt når spilleliste-eieren bytter ut sangene?

Her er rådene som kan få deg på rett spor.

Publisert

Så skjedde det igjen. En av spillelistene jeg hører mest på i Spotify, men som jeg ikke eier selv, ble plutselig oppdatert med en haug av nye sanger, og borte ble mange av de gamle. Og de aner jeg ikke navnet på.

Kjent problem? Dessverre byr ikke Spotify på noen historikk på spillelister slik at man kan hente frem en eldre versjon, så om eieren bytter ut sangene er det ikke rett frem å finne dem tilbake igjen.

Er du uheldig og får slettet ei spilleliste du ikke mente å slette, finnes det heldigvis muligheter for å få den tilbake igjen.

Tips #1: Kanskje noen andre har tatt kopi?

Dette hadde ikke vært noe problem i utgangspunktet om du hadde laget en egen kopi av spillelista, men om ikke du har gjort det, kan det jo være at noen andre har gjort det?

Skriv inn navnet på spillelista i søkefeltet i Spotify og trykk på Playlists i søkeresultatet:

Er det ikke surt når spilleliste-eieren bytter ut sangene?

Da får du opp alle spillelistene med samme navn, og så kan du inspisere dem for å se om de er kopier av den du er på jakt etter. I mitt tilfelle fant jeg både en 14 dager gammel kopi (du kan se i dato-kolonnen når sangene er lagt til), og en fra rett før sist gang jeg irriterte meg over at eieren hadde byttet ut sangene.

Dermed var jeg egentlig ferdig allerede her. Men her er et par ekstra tips:

Tips #2: Sjekk spillehistorikken

Spotify loggfører alle sanger du hører på, så om du nylig har hørt på den aktuelle spillelisten, vil du sannsynligvis finne de fleste av sangene i historikk-delen av Spotify (gjelder skrivebordsversjonen - mobilappen har, så vidt vi kan se, ikke denne funksjonen).

Denne har etter hvert blitt ganske godt gjemt, men slik finner du den :

Trykk først på kø-ikonet, som viser hvilke sanger som ligger klare i køen
Trykk først på kø-ikonet, som viser hvilke sanger som ligger klare i køen Vis mer
Så på history for å se de siste sangene du har hørt på.
Så på history for å se de siste sangene du har hørt på. Vis mer

Har du flaks, kan du da dra sanger fra historikken og over i ei ny spilleliste.

Tips #3: Sjekk Facebook

Spotifys innebygde historiefunksjon er kun begrenset til de 50 siste sangene du hørte på, så om spillelista var lenger, eller om du har hørt på annen musikk i mellomtiden, vil ikke dette være tilstrekkelig.

Dersom du har koblet Spotify til Facebook-profilen din, kan du finne alle sanger du har hørt på i aktivitetsloggen hos Facebook. Den finner du ved å gå på profilsiden din og trykke på aktivitetslogg:

Er det ikke surt når spilleliste-eieren bytter ut sangene?

Trykk deretter på «Mer...» under alle apper i venstre marg:

Er det ikke surt når spilleliste-eieren bytter ut sangene?

Bla så ned til Spotify i listen over apper, så vil det kun være Spotify-aktivitet å se i feeden. Der kan du se alle sanger du har hørt på siden du koblet til Facebook-kontoen din; sortert på dato. Det bør gjøre det mulig å rekonstruere spillelisten ved å høre igjennom aktiviteten fra da du sist hørte på lista.

Tilsvarende kan du gjøre om du har valgt å koble last.fm til Spotify-kontoen din og bruker den til såkalt scrobbling. Også hos last.fm kan du se igjennom alt du har hørt på.

Bonustips: Lag automatiske kopier

Enten du lyktes eller ikke – lærdommen til neste gang får være at du tar kopier av spillelister du liker.

Tidligere har vi vist hvordan du kan bruke tjenester som Smarter Playlists eller IFTTT for å lage automatiske kopier av spillelister.

Artikkelen under tar for seg hvordan du arkiverer Discover Weekly-lista (som oppdateres hver mandag), men kan fint brukes på andre spillelister også:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer