Er det farlig å bruke Microsoft-programmer?

Kritikerne koser seg over nok et sikkerhetshull i Internet Explorer. Men er virkelig Microsoft-programmene farlige å bruke? Delta i debatten her!

Ingen vil bestride at Microsoft har hatt en tilnærmet monopolposisjon på flere områder i mange år. Operativsystemet Windows, Office-pakken med Outlook, samt nettleseren Internet Explorer, bare for å nevne noen. Til tross for at to nye sikkerhetshull dukker opp så snart ett er tettet, virker folk å være lojale mot Microsoft og programmene.

Les også: Nytt sikkerhetshull i Internet Explorer

Dårlige konkurrenter?

Mange vil sikkert hevde at hovedgrunnen er at det ikke finnes fullgode alternativer, at Microsoft misbruker sin monopolsituasjon til å kneble all potensiell konkurranse. Men alternativene finnes - mange er endatil gratis! Ta for eksempel Linux, Opera, Mozilla, OpenOffice.org.

Hva med deg?

Hvor plasserer du deg selv? (Avsluttet)
Nøytral(41%) 698
Microsoft-tilhenger(37%) 623
Microsoft-motstander(22%) 380
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi våger påstanden at det normalt ikke er farlig å bruke de omtalte Microsoft-programmene. Design, brukervennlighet, kompatibilitet og funksjonalitet er dessuten i mange tilfeller uovertruffen. Stabiliteten må også sies å være svært god over hele linja.

Feilfrie alternativer?

Men hvorfor er det da så populært å hate Microsoft? Benytter vi litt enkel analogi kan vi kanskje si at Microsoft representerer "systemet". Alle slåss mot "systemet", men bruker det likevel. Samtidig er det naturlig å støtte den svake. Hva om hackere og crackere hadde satt alle krefter inn på å finne sikkerhetshuller i åpen kilde-programmer som Linux, OpenOffice.org og Mozilla?

Nå har du muligheten til å si hva du mener, i debatten under!

[Ugjyldig objekt (debatt)]